ΤΣΕΛΣΙ

Αυτά είναι τα σχέδια του Μουρίνιο για τη νέα σεζόν

Αυτά είναι τα σχέδια του Μουρίνιο για τη νέα σεζόν

Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα επιχειρήσει να πείσει τον Αμπράμοβιτς να ξοδέψει πολλά αυτό το καλοκαίρι για να οδηγήσει την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης. Ποιές είναι οι πέντε θέσεις που θέλει ενίσχυση ο "special one".

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη λέει η σοφή λαϊκή ρήση η οποία ταιριάζει γάντι στην Τσέλσι αυτή την περίοδο καθώς αμέσως μετά την επιστροφή της στον θρόνο της Premier League μετά από πέντε χρόνια απουσίας, θέτει πλέον το νέο στόχο που είναι η αναρρίχησή της στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ετοιμάζεται ήδη την αναφορά του για την Τσέλσι της φετινής σεζόν που θα παραδώσει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και σύμφωνα με τη Daily Mail θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς πως απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση για να γίνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη.

Άλλωστε ο φετινός αποκλεισμός από τη φάση των "16" του Champions League ήταν ένα ηχηρό χαστούκι τόσο για τον Μουρίνιο όσο και για τον Αμπράμοβιτς και ο στόχος του "special one" είναι η νέα σεζόν να βρει τους Λονδρέζους πάνοπλους σε κάθε θέση.

Ποιοι είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί μεταγραφικά; Το συγκεκριμένο αγγλικό μέσο έδωσε τις απαντήσεις:

➜ Ο Μουρίνιο θέλει έναν έμπειρο τερματοφύλακα για να καλύψει το κενό του Πετρ Τσεχ (φεύγει το καλοκαίρι) και να αποτελεί μία αξιόπιστη ρεζέρβα για τα ματς που θα κάνει τα... ρεπό του ο Κουρτουά. Μία καλή λύση για αυτόν φαίνεται πως είναι ο 35χρονος κίπερ της ΚΠΡ, Ρόμπερτ Γκριν.

Αυτά είναι τα σχέδια του Μουρίνιο για τη νέα σεζόν
© BPI

➜ Παίκτης αναζητείται και για το αριστερό άκρο της άμυνας, μιας που ο Φιλίπε Λουίς που αποκτήθηκε πέρυσι (έναντι 15,8 εκ.λιρών) για να "καλύπτει" τον Αθπιλικουέτα απέτυχε να προσαρμοστεί στους ρυθμούς της Premier League, απόδειξη τα μόλις επτά ματς που ξεκίνησε βασικός.

➜ Η Τσέλσι ανανεώσε για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιο του Τζον Τέρι αλλά με δεδομένο πως ο αρχηγός των "μπλε" θα κρεμάσει σύντομα τα παπούτσια του, αναζητείται παίκτης που θα πάρει τη θέση του για πολλά χρόνια. Ιδανική λύση για τους ανθρώπους της Τσέλσι φαντάζει ο Ραφαέλ Βαράν, παίκτη που προώθησε άλλωσε στην βασική ενδεκάδα της Ρεάλ ο Μουρίνιο.

➜ Ο Μουρίνιο είναι ανοιχτός σε προτάσεις ομάδων για τον Οσκάρ και σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος αποχωρήσει τότε είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση για τον Ραχίμ Στέρλινγκ, που το μέλλον του στη Λίβερπουλ προδιαγράφεται αβέβαιο. Δύο παίκτες που έχουν κερδίσει πολύ καλές κριτικές από σκάουτς των Λονδρέζων είναι οι Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης) και Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ Ντόνετσκ).

Αυτά είναι τα σχέδια του Μουρίνιο για τη νέα σεζόν
© GRAHAM CHADWICK

➜ Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά εκπλήρωσε το στόχο που είχε όταν επέστρεψε στην Τσέλσι, να κατακτήσει τον τίτλο, και όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει από το "Stamford Bridge". Aυτό σημαίνει πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα κινηθούν για να φέρουν έναν παίκτη που θα πλαισιώσει τους Ντιέγκο Κόστα και Λοΐκ Ρεμί.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο, οι Λονδρέζοι σκέφτονται να προσθέσουν στο δυναμικό τους έναν ακόμα κεντρικό μέσο για να υποστηρίξει τους Μάτιτς-Φάμπρεγας, ίσως όμως ο Μουρίνιο εμπιστευτεί ένα αστέρι από τις ακαδημίες της ομάδας, τον Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, και τον προωθήσε στην πρώτη ομάδα.

Τέλος, το πιθανότερο είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ να πουληθεί μετά το φετινό δανεισμό του στη Φιορεντίνα, προκειμένου οι "μπλε" να έχουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία τους και να κινηθούν πιο... άνετα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ