ΤΣΕΛΣΙ

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Φρανκ Λάμπαρντ

Chelsea's Frank Lampard celebrates after scoring against Stoke during their English Premier League soccer match at the Britannia Stadium, Stoke, England, Saturday Jan. 12, 2013. 

(AP Photo/Jon Super)
Chelsea's Frank Lampard celebrates after scoring against Stoke during their English Premier League soccer match at the Britannia Stadium, Stoke, England, Saturday Jan. 12, 2013. (AP Photo/Jon Super) AP

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Φρανκ Λάμπαρντ, μέσω μακροσκελής ανακοίνωσης στο Facebook. Τί είπε για την Τσέλσι και για το "κεφάλαιο" της προπονητικής που ανοίγει για τον ίδιο.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από τη δράση, στην ηλικία των 38. Ο θρύλος της Τσέλσι πέρασε τους τελευταίους ποδοσφαιρικούς μήνες του στο MLS και στη New York City, ενώ μέχρι πρότινος φερόταν να μην έχει πάρει κάποια απόφαση αναφορικά με το μέλλον του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (2/2), γνωστοποίησε την τελική επιλογή του, μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook.

Ο Άγγλος μέσος άνηκε επί 13 χρόνια στην Τσέλσι, με τη φανέλα της οποίας πραγματοποίησε συνολικά 626 συμμετοχές και πέτυχε 208 γκολ. Αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων μέσων που πέρασαν όχι μόνο από τους "μπλε" του Λονδίνου, αλλά και γενικότερα από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Με το εθνόσημο μέτρησε 106 εμφανίσεις και 29 τέρματα.

Όσον αφορά στους τίτλους του, κατέκτησε 3 φορές το τρόπαιο της Premier League, 4 το FA Cup, 1 το Champions League και 1 το Europa League.

Διαβάστε τα "ευχαριστώ" προς εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό του, το προπονητικό "κεφάλαιο" που ανοίγει και τα όσα έγραψε για την αγαπημένη του Τσέλσι:

“Μετά από 21 εκπληκτικά χρόνια, έχω αποφασίσει ότι τώρα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Παρότι έχω λάβει μια σειρά από εξαιρετικές προσφορές για να συνεχίσω την καριέρα μου είτε κοντά στο σπίτι μου (σ.σ. Αγγλία) είτε στο εξωτερικό, στα 38 μου νιώθω ότι έχει έρθει η στιγμή για να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Είμαι απίστευτα χαρούμενος για τα τρόπαια που κέρδισα, που εκπροσώπησα τη χώρα μου περισσότερες από 100 φορές και που σκόραρα περισσότερα από 300 γκολ στην καριέρα μου.

Έχω πολλούς ανθρώπους που πρέπει να ευχαριστήσω. Ευχαριστώ τους γονείς μου με 'έθισαν' στις αξίες της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης και του επαγγελματισμού, αξίες τις οποίες έχω κουβαλήσει μαζί μου σε ότι κι αν κάνω. Είμαι για πάντα ευγνώμων για την υποστήριξη της οικογένειάς μου, της συζύγου μου Κρίστιν και τις δύο κόρες μου, Λούνα και Ίσλα. Όσα μου έχετε δώσει εκτός γηπέδου ήταν πάντα η δύναμη μου εντός αυτού. Σας αγαπώ όλους πάρα πολύ. Επίσης, τους φίλους μου και την ομάδα μου που ήταν πάντα εκεί για εμένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπληκτικούς συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και το επιτελείο της ομάδας, με το οποίο είχα την τιμή να εργαστώ. Θα ήθελα επίσης να αποτίσω φόρο τιμής στις ομάδες τις οποίες έχω εκπροσωπήσει. Πρώτα απ' όλα, στη Γούεστ Χαμ, η οποία μου έδωσε το ντεμπούτο μου το 1996. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήταν εκεί και πίστεψαν σ' εμένα όταν ήμουν σε νεαρή ηλικία. Στα πιο πρόσφατα, ευχαριστώ τη Μάντσεστερ Σίτι και τη New York City. Ευχαριστήθηκα πραγματικά τα τελευταία χρόνια μου σε αυτές τις δύο ομάδες και πραγματικά εκτιμώ την υποστήριξη που έλαβα από τον κόσμο των δύο ομάδων.

Φυσικά, το μεγαλύτερο κομμάτι της καρδιάς μου ανήκει στην Τσέλσι, μια ομάδα η οποία μου έχει δώσει τόσες πολλές σπουδαίες αναμνήσεις. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευκαιρία που μου έδωσαν και την επιτυχία στην οποία καταφέραμε να φτάσουμε μαζί. Είναι αδύνατο να εκφράσω τα ευχαριστώ μου σε όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν και με υποστήριξαν τα 13 χρόνια που έπαιξα εκεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι από τη μέρα που υπέγραψα εκεί μέχρι σήμερα και έπειτα, θα είμαι αιώνια ευγνώμων για τα πάντα και προς τους πάντες. Οι φίλοι της Τσέλσι έδωσαν σ' εμένα και στους συμπαίκτες μου τόσο τρομερή αγάπη. Το πάθος τους και η δίψα τους με οδηγούσε προσωπικά στο να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε χρόνο. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτούς.

Κοιτάζοντας μπροστά, είμαι ευγνώμων στην αγγλική ομοσπονδία για την ευκαιρία να σπουδάσω προπονητική και ανυπομονώ να αρπάξω τις ευκαιρίες εκτός γηπέδου, που μου ανοίγει αυτή η απόφαση”.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ