ΤΣΕΛΣΙ

"Άκυρο" του Κουρτουά στη Ρεάλ

"Άκυρο" του Κουρτουά στη Ρεάλ

Ξεκάθαρος ήταν ο Τιμπό Κουρτουά αναφορικά με το μέλλον της καριέρας του. Όπως ανέφερε, η επόμενη μέρα ανήκει στην Τσέλσι, ενώ δεν έδειξε να σκέφτεται το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης.

Το όνομά του έχει συνδεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά απ' ότι φαίνεται ο Τιμπό Κουρτουά δεν σκέφτεται να επιστρέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα για λογαριασμό των Μαδριλένων.

Όπως προκύπτει από συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, φαίνεται ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει απ' την Τσέλσι και δηλώνει χαρούμενος στην Αγγλία. Μάλιστα, εμφανίστηκε συγκεντρωμένος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ δεν έδειξε τάσεις φυγής απ' το Λονδίνο.

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: "Για πιθανή μεταγραφή; Αυτά είναι θέματα για τον Τύπο. Είμαι ήρεμος, γιατί απ' την πρώτη μου χρονιά στην Τσέλσι ακούω τέτοια σενάρια. Παλεύουμε για το πρωτάθλημα και το FA Cup και είμαι χαρούμενος".

Σχετικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης: "Για τη Ρεάλ; Δεν νομίζω να πάω εκεί. Βλέπω τον εαυτό μου στην Τσέλσι, νιώθω πως είμαι 'κλειδί' για την ομάδα. Δεν θα είμαι στη Ρεάλ την επόμενη σεζόν. Είναι σύλλογος όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές, όπως στην Τσέλσι, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε όλα τα υπόλοιπα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Κάποιες φορές επισκέπτομαι τη Μαδρίτη, επειδή εκεί βρίσκεται η οικογένειά μου. Μου αρέσει ο καλός καιρός, το φαγητό, αλλά και στο Λονδίνο όλα είναι ωραία, εκτός απ' τον καιρό. Όταν περπατώ στους δρόμους της Μαδρίτης συναντώ ανθρώπους, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς εμένα. Τους λείπω πολύ και χαίρομαι που αναγνωρίζουν ό,τι έχω πετύχει. Χρωστάω πολλά στην Ισπανία".

Για πιθανή ανανέωση του συμβολαίου με τους "μπλε": "Έχουν μείνει άλλα δυο χρόνια στο συμβόλαιό μου. Στο Λονδίνο όλα κυλούν ομαλά και είμαι ευτυχισμένος. Δουλεύουμε καλά με τον Κόντε και υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο, ώστε να κατακτήσουμε τρόπαια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για την ώρα, δεν έχουμε μιλήσει με τη διοίκηση για την ανανέωση. Προς το παρόν, είμαστε συγκεντρωμένοι στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ο σύλλογος κι ο προπονητής θέλουν ηρεμία, οπότε δεν μιλάμε για ανανεώσεις.

Θα δούμε αν στο τέλος της χρονιάς μου κάνουν νέα πρόταση, όμως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Αν θα ήθελα να ανανεωθεί η συνεργασία; Βεβαίως, είμαι χαρούμενος στην Τσέλσι και θα είναι τέλειο αν με θέλουν".

Για τις φήμες που ακούγονται σχετικά με την αποχώρησή του απ' την Τσέλσι: "Αν είσαι κορυφαίος τερματοφύλακας, πάντα θα υπάρχουν φήμες. Η δουλειά μου είναι να παίζω καλά. Το τι βγαίνει στον Τύπο δεν με ενδιαφέρει. Η προτεραιότητά μου είναι να αγωνίζομαι καλά και να βοηθώ την ομάδα μου να νικά. Αγνοώ πολλά δημοσιεύματα κι επικεντρώνομαι σε σημαντικά πράγματα.

Το να παίζω στην Τσέλσι δεν είναι όπως το να παίζω για το Βέλγιο, όπου ο Τύπος σε βλέπει στην προπόνηση. Είσαι πολύ μακριά απ' τον κόσμο και δεν διαβάζεις εφημερίδες ή παρακολουθείς τηλεόραση".

AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ