ΜΠΑΓΕΡΝ

Χένες: "Οι παίκτες πρέπει να μιλούν γερμανικά"

Χένες: "Οι παίκτες πρέπει να μιλούν γερμανικά"
Χένες-Μπάγερν

Ο Ούλι Χένες έδωσε την πρώτη μεγάλη συνέντευξή του μετά από την αποφυλάκιση και την ανάληψη της προεδρίας της Μπάγερν ξανά, μιλώντας για την εμπειρία του στη φυλακή αλλά και για το πώς θέλει τους Βαυαρούς.

Ο Ούλι Χένες εξέφρασε την άποψη ότι οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν θα πρέπει να μιλούν οπωσδήποτε γερμανικά, ανεξαρτήτως καταγωγής, ώστε να συννενοούνται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

"Είναι πολύ απλό: ένας παίκτης πρέπει να μάθει γερμανικά και αυτό πρέπει να είναι κανόνας, ειδάλλως θα πληρώνει πρόστιμο. Και γι' αυτό χρειαζόμαστε έναν τιμ μάνατζερ ξανά και σύντομα: πρέπει να ελέγχει και να δώσει εντολή γι' αυτό", δήλωσε σε μεγάλη συνέντευξή του στο " Sport Bild" o 64χρονος πρόεδρος των Βαυαρών.

"Πάντα πηγαίνω σπίτι με τους παίκτες και κοιτάζω να δω την πρόοδο που έχουν κάνει", πρόσθεσε και εξήγησε ότι εάν συμβεί αυτό, θα αποφευχθούν οι κλίκες εντός της ομάδας.

"Η γλώσσα είναι ένας σύνδεσμος, ειδάλλως υπάρχουν πολλά μικρά σύνολα. Εάν θέλω να ενσωματωθώ στον σύλλογο μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, πρέπει να μάθω τη γλώσσα. Εάν δεν τη μάθω, αφήνω να εννοηθεί ότι απλά χρησιμοποιώ τον σύλλογο ως σκαλοπάτι ή ετοιμάζομαι να φύγω".

Όσο για το ποιος θα είναι αυτός ο τιμ μάνατζερ που θα διαδεχθεί τον Ματίας Ζάμερ, ο οποίος αποχώρησε λόγω προβλημάτων υγείας, το όνομα του Φίλιπ Λαμ παίζει δυνατά στο προσκήνιο, όπως επιβεβαίωσε ο Χένες. "Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να συναντηθούμε ξανά μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου", σχολίασε για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ επί τάπητος βρίσκεται και ο διευθυντής αθλητισμού της Γκλάντμπαχ, Μαξ Έμπερλ.

"Δεν θα μιλήσουμε δημοσίως γι' αυτό το ζήτημα. Εάν πω πολλά για παράδειγμα για τον Έμπερλ, αύριο θα υπάρχει πρόβλημα στην Γκλάντμπαχ. Έχουμε καλές επαφές εδώ και χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την τρέχουσα κατάσταση. Εάν τώρα πω μια λέξη για τον Έμπερλ, θα χαλάσουν οι συζητήσεις με τον Φίλιπ".

Μιλώντας για την εμπειρία του ως κρατούμενος λόγω φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ, σχολίασε: "Είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου, πλέον είμαι πιο χαλαρός. Στη φυλακή τα έκανα όλα μόνος μου. Οι συζητήσεις με τους κοινωνικούς λειτουργούς διαρκούσαν το πολύ 15 λεπτά, αλλά κατάλαβαν ότι είχα ηρεμήσει την 1η Μαρτίου, την ημέρα της αποφυλάκισής μου".

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δέχθηκε πολλά γράμματα στη φυλακή, μεταξύ των οποίων και από τον Άλεξ Φέργκιουσον, ωστόσο ένα έκανε τη διαφορά: "Έλαβα πολλά γράμματα από πρώην κρατουμένους. Πολλά... τρελά, αλλά και κάποια λογικά. Ένα πράγμα συγκεκριμένα μπήκε στην καρδιά μου, αυτό που με συμβούλευε 'πρέπει να έχεις έναν στόχο. Για παράδειγμα, να χάσεις κιλά, να κάνεις αθλητισμό'. Ακριβώς αυτό έκανα".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ