ΜΠΑΓΕΡΝ

Τρίτος πιο γηραιός προπονητής στη Bundesliga ο Χάινκες

El técnico de Bayern Munich, Jupp Heynckes, posa con los tres trofeos que ganó esta temproada el martes, 4 de junio de 2013, en Munich, Alemania. (AP Photo/dpa,Marc Mueller)
El técnico de Bayern Munich, Jupp Heynckes, posa con los tres trofeos que ganó esta temproada el martes, 4 de junio de 2013, en Munich, Alemania. (AP Photo/dpa,Marc Mueller) AP PHOTO/DPA,MARC MUELLER

Ο Γιουπ Χάινκες επιστρέφει στην Μπάγερν και θα γίνει ο 3ος πιο ηλικιωμένος προπονητής στην ιστορία της Bundesliga.

Ο Γιουπ Χάινκες είπε το "ναι" στην πρόταση της Μπάγερν και αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τέταρτη φορά στην προπονητική καριέρα του.

Ο πολύπειρος Γερμανός ανέλαβε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1987, όταν ο νο1 υποψήφιος για να τον διαδεχθεί το καλοκαίρι στους Βαυαρούς, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, δεν είχε γεννηθεί ακόμη. Κάθισε μέχρι τον Οκτώβριο του 1991, επέστρεψε τον Απρίλιο του 2009 ως υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της σεζόν και ανέλαβε και δύο χρόνια την περίοδο 2011-2013.

Τέσσερα χρόνια μετά, σε ηλικία 72 ετών, ετοιμάζεται να αναλάβει και πάλι τα "ηνία", με συνέπεια να γίνει ένας από τους γηραιότερους εν ενεργεία τεχνικούς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ο τρίτος πιο ηλικιωμένος στην ιστορία της Bundesliga.

Το ρεκόρ ανήκει στον Φρεντ Σουλτς, ο οποίος σε ηλικία 74 ετών και 184 ημερών ολοκλήρωσε την εξάμηνη θητεία του στη Βέρντερ, ως διάδοχος του Χανς Τιλκόβσκι.

Στη 2η θέση βρίσκεται ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος μετά από την επιτυχημένη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας που ολοκληρώθηκε το 2010, επέστρεψε στους πάγκους το 2012, αναλαμβάνοντας σε ηλικία 73 ετών τη Χέρτα από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος της σεζόν, χωρίς να καταφέρει να την κρατήσει στην κατηγορία.

Σε σχέση με την τρέχουσα εικόνα της κατηγορίας, πάντως, παρατηρείται ένα... χάσμα γενεών, αφού ο 2ος και ο 3ος πιο ηλικιωμένος προπονητής της Bundesliga είναι ο 53χρονος Πέτερ Μπος της Ντόρτμουντ και ο συνομίλικός του Ντίτερ Χέκινγκ της Γκλάντμπαχ.

Τρίτος πιο γηραιός προπονητής στη Bundesliga ο Χάινκες

Photo credits: AP Photo/dpa,Marc Mueller

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ