ΜΠΑΓΕΡΝ

Πανό οπαδών της Μπάγερν κατά της κυπριακής κυβέρνησης

Πανό οπαδών της Μπάγερν κατά της κυπριακής κυβέρνησης
AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Οι οπαδοί της Μπάγερν οδήγησαν την UEFA σε έρευνα για τη συμπεριφορά της Άντερλεχτ και τώρα στρέφονται εναντίον της κυπριακής κυβέρνησης για την κάρτα φιλάθλου.

Σε πρωταγωνιστές των εξελίξεων μετατρέπονται οι φίλαθλοι της Μπάγερν, οι οποίοι αντιδρούν εδώ και αρκετά χρόνια στις συμπεριφορές εναντίον του οπαδικού κινήματος από τις αρχές του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Οι διαμαρτυρίες τους για την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στους εκτός έδρας αγώνες τους οδήγησαν την UEFA να ανακοινώσει την Πέμπτη πως αρχίζει έρευνα για τον σχετικό αγώνα με την Άντερλεχτ τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι Βέλγοι ζητούσαν από τους Γερμανούς φιλάθλους να καταβάλουν 100 ευρώ για κάθε εισιτήριο, τιμή η οποία έπεσε στα 70 ευρώ, αφού η Μπάγερν κάλυψε το υπόλοιπο αντίτιμο. Οι φίλοι των πρωταθλητών Γερμανίας αντέδρασαν πετώντας ψεύτικα χαρτονομίσματα στον αγωνιστικό χώρο και παρουσιάζοντας πανό εναντίον της UEFA, κάτι για το οποίο ο σύλλογος τιμωρήθηκε με 20.000 ευρώ.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, όμως, άρχισε έρευνα εναντίον της Άντερλεχτ, για ενδεχόμενη παράβαση του άρθρου 19 παράγραφος 3 των κανονισμών της, σύμφωνα με το οποίο οι τιμές των εισιτηρίων των φιλοξενουμένων οφείλουν να κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο με εκείνο των γηπεδούχων, εκτός εάν υπάρχει σχετική συμφωνία μεταξύ ομοσπονδιών ή συλλόγων.

Την ίδια στιγμή, στην Κύπρο, προωθείται μέτρο που θα επιβάλλει την ταυτοποίηση των οπαδών που πηγαίνουν στο γήπεδο μέσω μιας κάρτας φιλάθλου, ενώ παράλληλα οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Τα επεισόδια στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΑΠΟΕΛ, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό ενός 14χρονου ball boy, αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία έβαλε μπροστά το σχέδιό της για τροποποιήσεις στην αθλητική νομοθεσία.

Πρωτεργάτης αυτών των κινήσεων ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ίωνας Νικολάου, ο οποίος δέχεται και τα περισσότερα "πυρά" από τους Κύπριους φιλάθλους και πλέον και από τους φίλους της Μπάγερν.

Πανό οπαδών της Μπάγερν κατά της κυπριακής κυβέρνησης

Στην κυριακάτικη αναμέτρηση πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μπάγερν στο Μόναχο, οργανωμένοι οπαδοί των Βαυαρών σήκωσαν δύο πανό στα ελληνικά που αφορούσαν το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου στην Κύπρο.

Τα πανό σηκώθηκαν στον χώρο όπου βρίσκεται ο σύνδεσμος "Schickeria" της Μπάγερν, που διατηρεί αγαστές σχέσεις με τη "Θύρα 9" της Ομόνοιας και μάλιστα τον Οκτώβριο του 2017 είχε σηκώσει πανό για τα 25 χρόνια του κυπριακού συνδέσμου. Γι' αυτόν τον λόγο, το ένα από τα δύο πανό στο παιχνίδι με τη Βέρντερ έγραφε "Αλληλεγγύη στη Θύρα 9".

Το δεύτερο πανό, πίσω από τη μία εστία του αγωνιστικού χώρου, ήταν υβριστικό εναντίον του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου και έγραφε στα ελληνικά: "Μ$%$#κα Ίωνα".

Η φωτογραφία από τα δύο πανό δημοσιοποιήθηκε από τη σελίδα facebook της "Θύρας 9", μαζί με μία σχετική ανακοίνωση των οπαδών της Ομόνοιας, στην οποία στέλνουν "χαιρετίσματα από τους οργανωμένους της Μπάγερν Μονάχου στον Ιωνά και σε όσους στηρίζουν και ψήφισαν τα μέτρα καταστολής και φακελώματος".

Photo credits: AP Photo/Michael Probst

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ