ΜΠΑΓΕΡΝ

"Ο Τούχελ πιθανότερος αντικαταστάτης του Χάινκες στην Μπάγερν"

Dortmund's head coach Thomas Tuchel reacts during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Ingolstadt in Dortmund, Friday, March 17, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Dortmund's head coach Thomas Tuchel reacts during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and FC Ingolstadt in Dortmund, Friday, March 17, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Γιουπ Χάινκες, στο τέλος της σεζόν, αναμένεται να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου και γερμανικά δημοσιεύματα θέλουν ως πιθανότερο αντικαταστάτη του τον πρώην προπονητή της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ.

Πάρα τις επιθυμίες των ανθρώπων της Μπάγερν για παραμονή του Γιουπ Χάινκες και την επόμενη χρονιά στο Μόναχο, είναι ξεκάθαρο πως ο 72χρονος τεχνικός το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο των Βαυαρών.

Ο προπονητής της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στράιχ, μετά από την ήττα της ομάδας του με 4-0 από τη Μπάγερν, τόνισε πως ο πάγκος των πρωταθλητών Γερμανίας δεν αποτελεί προτεραιότητα γι' αυτόν.

Πιθανότερος υποψήφιος είναι ο πρώην προπονητής της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ. Σύμφωνα με τη " Bild", ο 44χρονος τεχνικός αποτελούσε διακαή πόθο του προέδρου του ΔΣ της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Ο Ρουμενίγκε κι ο πρόεδρος των πρωταθλητών Γερμανίας, Ούλι Χένες, έχουν διαφωνήσει σχετικά με την περίπτωση του Τούχελ στο παρελθόν. Πέραν τούτου, όμως, ο Τούχελ έχει δώσει επαρκή δείγματα με την προηγούμενη ομάδα του. Στο Ντόρτμουντ δημιούργησε μια ομάδα που έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο. Συν τοις άλλους, έχει αποδείξει ήδη ότι και σε διεθνές επίπεδο μπορεί να αντεπεξέλθει.

H "Βild", επιπρόσθετα, στέκεται και σε άλλους προπονητές, τα ονόματα των οποίων ενδέχεται να αξιολογηθούν ως πιθανοί αντικαταστάτες του Χάινκες.

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα υπάρχει το όνομα του Νίκο Κόβατς, προπονητή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με το 46χρονο, όμως, να μην έχει εμπειρία σε ομάδα κορυφαίου επιπέδου.

Τέλος, στη λίστα των πιθανών επόμενων προπονητών υπάρχει ο Ραλφ Χάζενχουτλ. Ο 50χρονος τεχνικός της Λειψίας, όμως, έχει δηλώσει πως δεν είναι έτοιμος για αυτό το βήμα στην καριέρα του.

Οι Γιόαχιμ Λεβ και Γίργκεν Κλοπ που έχουν το στάτους να αναλάβουν μία τέτοια δουλειά δεν είναι διαθέσιμοι λόγω των υποχρεώσεών τους σε εθνική Γερμανίας και Λίβερπουλ, ενώ ο 30χρονος Γιούλιαν Νάγκελσμαν της Χόφενχαϊμ κρίνεται πολύ άπειρος γ ια τη θέση και βρίσκεται εκτός λίστας Μπάγερν.

Photo credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ