ΜΠΑΓΕΡΝ

O Ριμπερί κατονόμασε τις επτά ομάδες που απέρριψε για χάρη της Μπάγερν

Bayern's Arjen Robben, right, celebrates with Bayern's Franck Ribery after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadium in London, Tuesday, March 7, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Bayern's Arjen Robben, right, celebrates with Bayern's Franck Ribery after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadium in London, Tuesday, March 7, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

O Φρανκ Ριμπερί παραχώρησε συνέντευξη στο "Kicker" και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε ό,τι αφορά στις ομάδες που απέρριψε για χάρη της Μπάγερν Μονάχου.

Το καλοκαίρι του 2007, ο Φρανκ Ριμπερί ήταν ένα απ' τα πιο "καυτά" ονόματα του μεταγραφικού παζαριού χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει με τη φανέλα της Μαρσέιγ. Παρ' όλα αυτά, η Μπάγερν Μονάχου ήταν αυτή που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του 23χρονου -τότε- μεσοεπιθετικού έναντι 25.000.000 ευρώ.

Η κίνηση των Βαυαρών αποδείχθηκε εξαιρετική, αφού ο Γάλλος έχει καταλυτική συμβολή στις επιτυχίες της γερμανικής ομάδας την τελευταία δεκαετία. Ο Ριμπερί έχει βοηθήσει τα μέγιστα προκειμένου η Μπάγερν να κερδίσει, μεταξύ άλλων, έξι πρωταθλήματα Γερμανίας και ένα Champions League.

Μέσα σ' αυτή τη δεκαετία, ο 33χρονος εξτρέμ είχε αρκετές φορές την ευκαιρία να αποχωρήσει απ' τους Βαυαρούς, αλλά ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, καθώς κι ο νυν Ούλι Χένες έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν στον Μόναχο. Αυτό αποκάλυψε ο Γάλλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Kicker".

Μάλιστα, κατονόμασε και τις επτά ομάδες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, τόνισε πως σκέφτηκε την αποχώρηση, ενώ υποστήριξε πως η Μπάγερν θα είναι ο τελευταίος σύλλογός του στην Ευρώπη:

"Φυσικά και σκέφτηκα την αποχώρηση. Το 2008 ή το 2009, όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μου. Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκ των υστέρων, θέλω να ευχαριστήσω τους Ούλι Χένες και Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, με τους οποίους είχα τακτική επικοινωνία εκείνο το διάστημα. Βρίσκομαι 10 χρόνια εδώ και έχω κερδίσει τα πάντα. Η οικογένειά μου περνάει υπέροχα και είμαι πολύ χαρούμενος.

Το έχω πει πολλές φορές. Η Μπάγερν θα είναι ο τελευταίος σύλλογός μου στην Ευρώπη. Θα παίζω μέχρι τα γόνατα και οι αστράγαλοι μου μού πουν: 'στοπ'. Αν παραμείνω υγιής, τότε έχω 2-3 χρόνια ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Έχω εξαιρετική σχέση με τους ανθρώπους της Μπάγερν. Ίσως μία ημέρα γίνω προπονητής στην ακαδημία του συλλόγου".

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ