ΜΠΑΓΕΡΝ

Λαμ: "Στη Γερμανία δεν πρέπει να κυριαρχήσει η δεξιά"

Bayern's Philipp Lahm lifts the ball during the German Bundesliga soccer match between FC Ingolstadt and FC Bayern Munich in Ingolstadt, Germany, Saturday, Feb. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Philipp Lahm lifts the ball during the German Bundesliga soccer match between FC Ingolstadt and FC Bayern Munich in Ingolstadt, Germany, Saturday, Feb. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο Φίλιπ Λαμ προέβη σε πολιτική τοποθέτηση ζητώντας από τους συμπατριώτες του να μην ενισχύσουν άλλο τη δεξία στη Γερμανία, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς στις γειτονικές χώρες.

Ο Φίλιπ Λαμ, αρχηγός της κορυφαίας γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, της Μπάγερν Μονάχου, και αυτός που ύψωσε πρώτος το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 ως αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, τοποθετήθηκε πολιτικά σε συνέντευξή του στη " Welt am Sonntag", κατακεραυνώνοντας τις δεξιές πολιτικές.

Στην τελευταία χρονιά του ως ποδοσφαιριστής, αφού έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι το καλοκαίρι κρεμάει τα "παπούτσια" του, ο... δεξιός μπακ υποστήριξε ότι η πατρίδα του πρέπει να παραμείνει "κοσμοπολίτικη χώρα".

"Νομίζω ότι περισσότεροι από εμάς μάλλον πιστεύουν ότι η Γερμανία δεν μπορεί να πάει πιο δεξιά. Κάνουν λάθος, αφού οι λαϊκιστές μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη. Όλοι έχουμε δουλέψει για χρόνια, ώστε η Γερμανία να γίνει μία κοσμοπολίτικη χώρα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει τέτοια. Ζούμε εδώ σε μία υγιή κοινωνία. Δεν πρέπει να χαθεί αυτό".

Ο 33χρονος αμυντικός ρωτήθηκε για την άνοδο της ακροδεξιάς σε γειτονικές χώρες όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, επισημαίνοντας ότι "δεν είμαι τυφλός. Σίγουρα όχι", ενώ χρησιμοποίησε το παράδειγμα των εκλογών στην Ολλανδία: "Υπήρξαν δεξιοί λαϊκιστές που δόξα τω Θεώ δεν ήταν τόσο δυνατοί όσο φοβόμασταν. Αλλά την άνοιξη επιλέγει η Γαλλία, το φθινόπωρο η Γερμανία. Νομίζω είναι σημαντικό να μην σκεφτόμαστε γι' αυτό μόνο, αλλά να το συζητάμε κιόλας".

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ