ΜΠΑΓΕΡΝ

Λαμ: "Σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη"

Λαμ: "Σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη"
Λαμ INTIME SPORTS

Ο αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου, Φίλιπ Λαμ, εμφανίστηκε αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου ότι οι "Βαυαροί" θα νικήσουν τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη (16/9), για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Τι ανέφερε ο Λεβαντόφσκι.

Λίγο μετά την άφιξη της αποστολής της γερμανικής ομάδας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (16/9, 21 .45) με τον Ολυμπιακό. Τόσο ο Φίλιπ Λαμ όσο και ο Μάριο Λεβαντόβσκι, υπερθεμάτισαν της σημασίας μία καλής εκκίνησης της Μπάγερν Μονάχου, στη φετινή σεζόν του Champions League, θέτοντας ως στόχο τη νίκη επί των "ερυθρόλευκων", στο "Γ. Καραϊσκάκης.

Η συνέντευξη Τύπου του Λαμ

-Ανυπομονείτε για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ;

"Ναι. Ανυπομονούμε. Τώρα ξεκινάει η νέα σεζόν. Ανυπομονούμε για την πρώτη μας νίκη, να πάρουμε τους πρώτους τρεις πόντους".

-Η Λεβερκούζεν έχει χάσει 6-2 στην Ελλάδα, η Γιουβέντους επίσης έχασε πέρσι από τον Ολυμπιακό.

"Είναι πολύ ισχυρή έδρα το Καραϊσκάκη. Θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός και με τη βοήθεια του κόσμου να πετύχει η νίκη. Είναι η 1η αγωνιστική και όλα είναι κρίσιμα. Όλες οι ομάδες ξεκινούν από το 1ο λεπτό. Είναι σημαντικό στο Τσάμπιονς Λιγκ να ξεκινάς με νίκη για να έχεις μία καλή αρχή και ένα καλό κλίμα".

-Είχατε κάποια δύσκολα παιχνίδια όπως με την Άουγκσμπουργκ. Πόσο έτοιμοι νιώθετε για να ξεκινήσετε το ευρωπαϊκό σας ταξίδι;

"Είμαστε 100% έτοιμοι. Το ερώτημα είναι ποιος μπροεί να κρατήσει αυτό το 100%. Αν δεν μπορείς τότε τιμωρείσαι. Αυτό ισχύει στην Μπουντεσλίγκα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε από την αρχή μέρι το τέλος να κρατήσουμε το 100% και αύριο θα υπάρξει ένας νικητής: Εμείς".

-Μιας και είσαι λίγο κρυωμένος, είσαι έτοιμος να παίξεις;

"Ναι, ήμουν και είμαι ακόμα λίγο κρυωμένος, αλλά είμαι έτοιμος να παίξω".

-Στην Μπάγερν πάντα όλοι θέλουν τον τρόπαιο. Τι πιστεύετε;

"Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι μας παρακολουθούμε όμως ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και είδαμε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις το συγκεκριμένο τρόπαιο. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Κάθε ματς έχει και ένα εμπόδιο. Δεν είναι αυτονόητο ότι πάντα θα περνάμε πρώτοι στον όμιλο. Σίγουρα θα θέλαμε να κερδίσουμε έναν τέτοιο τίτλο, όμως, θα πρέπει να ξέρουμε και τις δυσκολίες. Αυριο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τους πρώτους τρεις πόντους. Αν έχουμε ένα καλό ξεκίνημα, τότε θα έχουμε μία καλή πορεία".

-Η Μπάγερν ξεκινάει το Τσάμπιονς Λιγκ νικηφόρα τα τελευταία έντεκα χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία του συλλόγου να μην υποτιμάει καμία ομάδα σε οποιαδήποτε έδρα;

"Πάνω απ' όλα έχει να κάνει με την ποιότητα της ομάδας. Εχουμε τεράστια εμπειρία. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Αύριο θέλουμε τους πρώτους τρεις πόντους για να έχουμε μία ηρεμία και το προβάδισμα έναντι στις υπόλοιπες ομάδες. Δεν υποτιμάμε κανέναν γιατί αυτό έχει δείξει η εμπειρία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Η συνέντευξη Τύπου του Λεβαντόφσκι

-Έχεις παίξει με την Ντόρτμουντ εδώ. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από τον Ολυμπιακό;

"Έχω μία καλή και κακή αναμνηση. Τότε είχαμε χάσει με 1-3, αλλά τότε είχα βάλει το πρώτο μου γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμάμαι ότι οι οπαδοί είναι θερμοί σε αυτό το γήπεδο. Ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι".

Λαμ: "Σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη"
INTIME SPORTS

-Η ατμόσφαιρα είναι πολύ θερμή. Θα σας επηρεάσει αυτό;

"Σίγουρα η ατμόσφαιρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας και θα είναι διαφορετικό το να παίζεις με τον Ολυμπιακό στο Μόναχο και στο Καραϊσκάκη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα του. Εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη".

-Ο Λαμ δείχνει 100% σίγουρος ότι θα κερδίσει η Μπάγερν. Είσαι το ίδιο σίγουρος και εσύ ότι θα κερδίσετε τον Ολυμπιακό; Δεν του δίνετε καμία πιθανότητα να κάνει την έκπληξη;

"Πάντα κυνηγάμε τη νίκη, είτε παίζουμε στην Μπουντεσλίγκα ή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε ότι το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε".

Στην Μπάγερν πάντα όλοι θέλουν τον τρόπαιο. Τι πιστεύετε;

"Αύριο να ξεκινήσουμε με μία νίκη και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι καλό να μιλάμε για μετά. Ας κερδίσουμε αύριο και βλέπουμε μετά".

Πόσο θα επηρεάσουν οι απουσίες των Ρόμπεν, Ριμπερί, Μπενάτια και Μπαντστούμπερ. Θα είναι αποτυχία αν δεν κερδίσει αύριο η Μπάγερν;

"Εχουμε κάποιους τραυματίες, αλλά είμαστε ισχυρή ομάδα. Ανεξάρτητα ποιος θα παίξει, θα δώσει το 100%. Είμαστε πολύ δυνατή ομάδα. Βρισκόμαστε στη φάση των ομίλων. Εχουμε τρία ματς μέσα, τρία έξω. Το βασικό είναι να κερδίσουμε αύριο. Αν δεν κερδίσουμε υπάρχουν και άλλα ματς. Ισχύει αυτό που προείπα ότι θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χίτσφελντ: "Αυτή είναι η καλύτερη Μπάγερν όλων των εποχών"

Πάτησε Ελλάδα η Μπάγερν

Champions αλφαβητάρι

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ