ΜΠΑΓΕΡΝ

Γκουαρδιόλα: "Έβαλα πέντε επιθετικούς γιατί ελέγχαμε τις αντεπιθέσεις"

Γκουαρδιόλα: "Έβαλα πέντε επιθετικούς γιατί ελέγχαμε τις αντεπιθέσεις"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρδιόλα, εξήγησε γιατί παρέταξε την ομάδα του τόσο επιθετική κόντρα στον Ολυμπιακό, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Ραφίνια.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε την Μπάγερν με πέντε επιθετικούς γιατί η ομάδα του ήταν σε θέση να ελέγξει τις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού, όπως εξήγησε ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο μεμονωμένα στον Ραφίνια, όσο και στα γεγονότα που συμβαίνουν σ' όλο τον κόσμο.

Παίκτης-κλειδί ήταν ο Ραφίνια;

"Με βοήθησε πάρα πολύ και είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης, το έχω ξαναπεί ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο έπαιζε λίγο, έπαιζε εξαιρετικά, έδινε τον καλύτερο του εαυτό. Είναι αυτός που χαμογελά στα αποδυτήρια. Λατρεύει το ποδόσφαιρο, το απολαμβάνει. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι προπονητής ενός παίκτης σαν τον Ραφίνια και δεδομένο των απουσιών έπαιζε, αριστερά στην άμυνα και έπαιξε πολύ καλά"

Γιατί παρατάξατε την ομάδα με πέντε επιθετικούς κόντρα στον Ολυμπιακό;

"Η εμπειρία μου λέει ότι όταν παίζουμε με πολλούς επιθετικούς κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χάνουμε εύκολες μπαλιές. Είχαμε τέτοια προβλήματα και πρέπει να το βελτιώσουμε. Από την άλλη δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και μετά από 20 λεπτά τρία γκολ. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και είδατε ότι ο Νόιερ δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου. Όταν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου μπορούμε να παίξουμε με 5-6 επιθετικούς. Το πρόβλημα είναι όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου."

Σχετικά με την αλλαγή του Λεβαντόβσκι. Ακούσαμε ότι είχε κάποια μυϊκά προβλήματα;

"Όχι. Επρεπε να αλλάξω τον Λεβαντόβσκι γιατί είχαμε κόκκινη κάρτα. Τον έβγαλα γιατί ο διαιτητής αποφάσισε να βγάλει κόκκινη κάρτα"

Συμβαίνουν πολλά στον κόσμο. Στο Παρίσι, στην Συρία,στην Τουρκία, στην Ρωσία, στο προσφυγικό. Πώς νιώθετε που ασχολείστε με το ποδόσφαιρο και γίνονται όλα αυτά;

"Πως ένιωσα; Η ζωή συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι δυσάρεστη όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο. Εύχομαι στο μέλλον ο Ομπάμα και ο Πούτιν να συζητήσουν για όλα τα θέματα, στο θέμα των προσφύγων. Αυτές οι χώρες μπορούν να βοηθήσουν. Να βρουν ένα σπίτι αυτοί οι άνθρωποι. Εύχομαι να λυθούν όλα τα προβλήματα. Στο στάδιο ένιωσα πολύ καλά. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το ποδόσφαιρο ένιωσαν πολύ καλά. Εύχομαι να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες εικόνες".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ