ΜΠΑΓΕΡΝ

Γουαρδιόλα: "Δεν έπαιξα στην εθνική Ισπανίας για τα χρήματα"

Γουαρδιόλα: "Δεν έπαιξα στην εθνική Ισπανίας για τα χρήματα"

Ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γουαρδιόλα, υποστήριξε ότι δεν αγωνίστηκε με την εθνική Ισπανίας για τα χρήματα, αλλά ελλείψει της δυνατότητας να αγωνιστεί για την αντίστοιχη της Καταλωνίας.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ισπανός Υπουργός Εσωτερικών, Φερνάντεθ Ντίαθ, κατηγόρησε τον τεχνικό της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Champions League, Μπάγερν Μονάχου, ότι αγωνίστηκε με την εθνική Ισπανίας, για τα οικονομικά κέρδη.

Ο Πεπ Γουαρδιόλα, πέρασε στην αντεπίθεση μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη διαδικτυακή πλατφόρμα υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλωνίας από την Ισπανία, Guanyarem. Συγκεκριμένα αντέκρουσε τις κατηγορίες του Ισπανού πολιτικού, άφησε αιχμές για γενικότερη φοροδιαφυγή στην πολιτική και παραδέχθηκε ότι εάν είχε την επιλογή να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Καταλωνίας, θα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη.

France's Zinedine Zidane (l) takes the ball away from Spain's Josep Guardiola (r)
France's Zinedine Zidane (l) takes the ball away from Spain's Josep Guardiola (r) EMPICS SPORT

"Ξέρω ότι ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως αγωνίστηκα με την εθνική Ισπανίας για τα χρήματα, αλλά μου φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Μία ημέρα που θα δω τον κύριο Φερνάντεθ Ντίαθ, θα έχουμε ευκαιρία να μιλήσουμε. Αλλά, δεν έπαιξα (στην εθνική Ισπανία) για οικονομικούς λόγους.

Έχω πληρώσει τους φόρους μου, από την πρώτη ημέρα μέχρι την τελευταία. Αυτό δεν μπορούν να το ισχυριστούν, πολλά πολιτικά κόμματα. Εάν υπήρχε καταλανικό κράτος, θα έπαιζα στην εθνική Καταλωνίας, γιατί γεννήθηκα στο Σαντπεδόρ. Εκείνη την εποχή δεν ήταν εφικτό, η εθνική (Ισπανίας) με κάλεσε και ήμουν ευγνώμων γι΄αυτό. Ήθελα να παίξω στο μάξιμουμ που μπορούσα, για τους συμπαίκτες μου και την εθνική Ισπανίας.", υποστήριξε ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ