ΜΠΑΓΕΡΝ

Επιστρέφει στην Μπάγερν ο Χάινκες

Bayern head coach Jupp Heynckes, second right, lifts the trophy during the winning ceremony for the German Soccer Cup Final between FC Bayern Munich and VfB Stuttgart at the Olympic Stadium in Berlin, Germany, Saturday, June 1, 2013. Bayern defeated Stuttgart by 3-2. (AP Photo/Michael Sohn)
Bayern head coach Jupp Heynckes, second right, lifts the trophy during the winning ceremony for the German Soccer Cup Final between FC Bayern Munich and VfB Stuttgart at the Olympic Stadium in Berlin, Germany, Saturday, June 1, 2013. Bayern defeated Stuttgart by 3-2. (AP Photo/Michael Sohn) AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Ο 72χρονος Γερμανός προπονητής, Γιουπ Χάινκες, επιστρέφει σύμφωνα με την "BILD" στην Μπάγερν για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Μονάχου μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Έτοιμος για την τέταρτη θητεία του στον πάγκο της Μπάγερν είναι ο Γιουπ Χάινκες. Σύμφωνα με πληροφορίες της "BILD" ο 72χρονος Γερμανός προπονητής θα αντικαταστήσει τον Κάρλο Αντσελότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν σε ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι και την εξεύρεση του κατάλληλου για να υλοποιήσει το πρότζεκτ των Βαυαρών.

Ο Χάινκες φόρεσε ως ποδοσφαιριστής τη φανέλα δύο γερμανικών ομάδων, του Ανόβερο και της Γκλάντμπαχ. Από τη δεύτερη ξεκίνησε την προπονητική του θητεία. Πρώτα ως βοηθός και ύστερα ως πρώτος τεχνικός της. Την τετραετία 1987-1991 ανέλαβε τεχνικός της Μπάγερν και το 1992 κατηφόρισε για την Ισπανία για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπιλμπάο.

Επιστροφή στη Γερμανία, τη Φρανκφούρτη και την Άιντραχτ αλλά μόνο για μία σεζόν, καθώς το 1995 βρέθηκε στην Ισπανία. Καθοδήγησε την Τενερίφη για δύο σεζόν και το 1997 ανέλαβε προπονητής της Ρεάλ.

Την επόμενη σεζόν βρέθηκε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπενφίκα, ξανά στη Χώρα των Βάσκων για την Μπιλμπάο και από το 2003 μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Πρώτα στον πάγκο της Σάλκε, ύστερα σε αυτόν της Γκλάντμπαχ, υπηρεσιακός στην Μπάγερν, πρώτος προπονητής της Λεβερκούζεν ενώ από το 2011 έως το 2013 διένυσε την τρίτη του θητεία στον πάγκο των Βαυαρών.

Με την ομάδα του Μονάχου έχει ένα Champions League (2012/13), τρία πρωταθλήματα (1988/89, 1989/90, 2012/13), ένα Κύπελλο (2012/13) και τρία γερμανικά Super Cup (1987, 1990, 2012). Τρεις τίτλους (Champions League, Bundesliga, DFB Pokal) την ίδια σεζόν.

Με τη Ρεάλ κατέκτησε ένα Champions League (1997/98) κι ένα ισπανικό Super Cup (1997). Αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς από τη FIFA το 2013, καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής την ίδια χρονιά όπως και καλύτερος Γερμανός τεχνικός εκείνης της σεζόν.

Photo credits: AP Photo/Michael Sohn

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ