ΜΠΑΓΕΡΝ

"Αιχμές" Μπόατενγκ για Αντσελότι

Bayern Munich's Jerome Boateng gestures during the Champions League group B match between Celtic FC and FC Bayern Munich at Celtic Park, Glasgow, Tuesday Oct. 31, 2017. (Andrew Milligan/PA via AP)
Bayern Munich's Jerome Boateng gestures during the Champions League group B match between Celtic FC and FC Bayern Munich at Celtic Park, Glasgow, Tuesday Oct. 31, 2017. (Andrew Milligan/PA via AP) ANDREW MILLIGAN/PA VIA AP

Ο Τζερόμ Μπόατενγκ... έσφαξε με το βαμβάκι τον Κάρλο Αντσελότι σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα, αφήνοντας αιχμές για τους τραυματισμούς των παικτών και το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Τζερόμ Μπόατενγκ προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το τι συνέβη στον περιβόητο αγώνα της Μπάγερν απέναντι στην Παρί στη Γαλλία για τους ομίλους του Champions League, όταν ο Κάρλο Αντσελότι άφησε στον πάγκο σχεδόν τη μισή βασική ομάδα.

Ο Γερμανός αμυντικός μίλησε στην " Suddeutsche Zeitung" για το επίμαχο παιχνίδι στο "Παρκ ντε Πρενς" (ήττα με 0-3) και τι προηγήθηκε με τον Ιταλό προπονητή.

"Ήταν πραγματικά παράξενο. Πέντε από εμάς ξαφνικά ενημερωθήκαμε στα αποδυτήρια, χωρίς εξήγηση, 90 λεπτά πριν από τον αγώνα, ότι δεν θα παίζαμε. Μπορούμε να πούμε ότι οι παίκτες αυτοί σοκαρίστηκαν, ακόμα και οι βοηθοί του Αντσελότι δεν το γνώριζαν".

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι παίκτες ήταν δυσαρεστημένοι με τις προπονητικές μεθόδους του 58χρονου τεχνικού, θεωρώντας ότι οι συχνοί τραυματισμοί στους αγώνες οφείλονταν στο χαλαρό πρόγραμμα.

"Δεν μπορεί να αποδειχθεί ποτέ ότι το ένα συνδέεται με το άλλο, αλλά ας πούμε ότι προπονούμασταν διαφορετικά από τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει. Ως ποδοσφαιριστής, γνωρίζεις πότε είσαι στο 100% και πότε όχι".

Ο 29χρονος διεθνής αγωνίστηκε μόλις σε 10 αγώνες της Bundesliga πέρυσι, επηρεασμένος από σειρά μυικών τραυματισμών: "Αυτές ήταν μαύρες ημέρες, επειδή για πολλά χρόνια δεν είχα τραυματισμούς και ξαφνικά ήρθαν όλοι μαζί. Ιδιαίτερα δύσκολα ήταν μετά από τον τραυματισμό μου στον ώμο. Έπαιξα μετά από τρεις μήνες απουσίας, αλλά δεν ήμουν ο ίδιος Μπόατενγκ. Είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν σε άλλο σώμα".

Όσο για τον διάδοχο του Αντσελότι, τον Γιουπ Χάινκες που επέστρεψε για την 4η θητεία του στον σύλλογο, ο Μπόατενγκ δήλωσε: "Ο Χάινκες είναι κάτι παραπάνω από τον προπονητή με τον οποίο κατακτήσαμε το τρεμπλ του 2013. Μιλάγαμε στο τηλέφωνο συχνά μετά από την αποχώρησή του. Είναι ένας από τους λίγους που ερχόταν σε επαφή μαζί μου, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για μένα, για παράδειγμα όταν ήμουν εκτός λόγω τραυματισμών".

Τέλος, μίλησε για το πού οφείλονται οι επτά συνεχόμενες επιτυχίες εντός κι εκτός συλλόγων επί Χάινκες: "Ο αξιοπρεπής τρόπος έπαιξε τεράστιο ρόλο στην τρέχουσα επιτυχία μας. Κάθε παίκτης θεωρείται μέλος του συνόλου και κάνει τους πάντες να αισθάνονται σημαντικοί. Αυτό προσφέρει στους παίκτες το συναίσθημα ότι θέλουμε να δώσουμε κάτι πίσω σε αυτόν τον άνθρωποι. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος στην Μπάγερν ξανά".

Photo credits: Andrew Milligan/PA via AP

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ