ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βραδιά των ρεκόρ για Μπαρτσελόνα, Μέσι και Νεϊμάρ

Βραδιά των ρεκόρ για Μπαρτσελόνα, Μέσι και Νεϊμάρ

Ο Μέσι που ξεπέρασε τον Κριστιάνο, ο Νεϊμάρ που έγινε ο πρώτος με γκολ και τέσσερις ασίστς και η Μπαρτσελόνα που έχει να χάσει σε πρεμιέρα από το 1997 και τη Νιούκαστλ του Τιμούρ Κετσπάγια. Δείτε όλα τα ρεκόρ των "μπλαουγκράνα" την Τρίτη.

Εντυπωσιακή εκκίνηση στην τρέχουσα σεζόν του Champions League για την Μπαρτσελόνα, με την ομάδα της Βαρκελώνης να συντρίβει με 7-0 τη Σέλτικ στο "Camp Nou".

Για 18η διαδοχική σεζόν, οι "cules" κατάφεραν να μη χάσουν στο πρώτο τους ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η τελευταία φορά που ηττήθηκαν στην πρεμιέρα τους στο Champions League ήταν το 1997. Στις 17 Σεπτέμβρη εκείνου του έτους, στο "St James's Park" γνώρισαν την ήττα από τη Νιούκαστλ με τον Ασπρίγια να κάνει χατ-τρικ για την αγγλική ομάδα και τους Λουίς Ενρίκε (νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα) και Λουίς Φίγκο να μειώνουν σε 3-2.

Σε εκείνο το ματς είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Τιμούρ Κετσπάγια - τεχνικός της ΑΕΚ - στο 81ο λεπτό στη θέση του Τζον Μπαρνς. Με την Μπαρτσελόνα αγωνιζόταν, ο Ριβάλντο.

Η νίκη επί της Σέλτικ (7-0) είναι η μεγαλύτερη της Μπαρτσελόνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι "μπλαουγκράνα" νίκησαν στο παρελθόν με 8-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού (1982) και την Πούχοβ (2003) και 7-0 τη Χαπόελ Μπερ Σερά (1995) με το πρώτο ματς να είναι για το Κύπελλο Κυπελλούχων και τα άλλα για το παλαιό Κύπελλο UEFA.

Την Τρίτη το βράδυ, η ομάδα της Βαρκελώνης έγινε η πρώτη στην ιστορία του Champions League που καταφέρνει και πετυχαίνει επτά ή περισσότερα γκολ στην πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Πάμε τώρα και στους συντελεστές. Ο Νεϊμάρ έβαλε ένα γκολ και βοήθησε τους συμπαίκτες του να πετύχουν άλλα τέσσερα απέναντι στη Σέλτικ. Ο Βραζιλιάνος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει και δίνει τέσσερις ασίστς σε ματς του Champions League. Φανταστείτε, δηλαδή, να μην έλειπε κι 106 ημέρες από τις προπονήσεις (!!!).

Βραδιά των ρεκόρ για Μπαρτσελόνα, Μέσι και Νεϊμάρ

Ο προηγούμενος που είχε καταφέρει να δώσει τέσσερις ασίστς σε ματς Champions League, ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς το 2012, αλλά δεν είχε σκοράρει.

Πάμε και στον Μέσι. Χατ-τρικ απέναντι στην ομάδα της Γλασκώβης. Αυτό ήταν το έκτο για τον Αργεντινό σταρ στη διοργάνωση κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε τρεις παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον είναι μοναδικός κάτοχος του ρεκόρ με τα περισσότερα χατ-τρικς. Άφησε πίσω του, δηλαδή, τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά και τους "θρύλους" των "μερένγκες" Αλφρέδο ντι Στέφανο και Φέρεντς Πούσκας.

Το πρώτο γκολ του "Pulga" σημειώθηκε τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ σε ματς Champions League στην καριέρα του, καθώς απέναντι στη Βασιλεία το 2008 είχε σκοράρει στο τέταρτο λεπτό. Το δεύτερο γκολ του ήρθε στο 27'. Αυτό ήταν, επίσης, το πιο γρήγορο "δομπλέτε" (δύο γκολ) του Αργεντινού στο Champions League.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ