ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βιλανόβα ο διάδοχος του Γουαρδιόλα!

Βιλανόβα ο διάδοχος του Γουαρδιόλα!

Ο Πεπ Γουαρδιόλα ανακοίνωσε επίσημα το αντίο του στη Μπαρτσελόνα τονίζοντας στη συνέντευξη Τύπου ότι "τέσσερα χρόνια ήταν μία αιωνιότητα...". Ο βοηθός του Τίτο Βιλανόβα αναλαμβάνει πρώτος προπονητής!

Μετά από τέσσερα χρόνια και 13 τίτλους που κατέκτησε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα (από τους 17 συνολικά που διεκδίκησε) ο Πεπ Γουαρδιόλα είναι πλέον επίσημα παρελθόν από τους "μπλαουγκράνα".

Ο 41χρονος τεχνικός ενημερώσε τους παίκτες του κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης για την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει (λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει και με τον πρόεδρο Σάντρο Ροσέλ) ενώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι μίλησε ακόμα πιο αναλυτικά για το τέλος της συνεργασίας του με τους Καταλανούς.

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτής της συνέντευξης, η επίσημη Μπαρτσελόνα "έβγαλε είδηση", με τον εκτελεστικό διευθυντή (και παλιά μεγάλη δόξα του συλλόγου) Άντονι Θουμπιθαρέτα, να ανακοινώνει πως ο αντικαταστάτης του Γουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία θα είναι ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Τίτο Βιλανόβα.

"Δεν είναι μία απλή κατάσταση. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τα συναισθήματά μου. Στενοχωριέμαι για την αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε καθώς επίσης και για το αν δημιούργησα προβλήματα στα άτομα που με περιβάλλουν", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γουαρδιόλα και συνέχισε:

"Με στενοχωρεί εάν κάποιος έθεσε σε αμφισβήτηση τη σοβαρότητά μου. Αυτό ήταν πάντα το σπίτι μου πρώτα ως παίκτης και μετά ως προπονητής.

Το να είμαι ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα για τέσσερα χρόνια είναι μία αιωνιότητα. Τον Οκτώβριο, και μετά το Δεκέμβριο, μίλησα με τον πρόεδρο και τη διοίκηση.

Δεν μίλησα για αυτό το θέμα παραέξω επειδή είχαμε τότε πολλές υποχρεώσεις. Έπρεπε να πάρω την απόφασή μου με ηρεμία.

Επαναλαμβάνω, δεν ήθελα να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και κάναμε πολλά πράγματα μαζί.

Τον Οκτώβριο ενημέρωσα τη διοίκηση πως η περιπέτειά μου στη Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε.

Για να προπονήσεις εδώ χρειάζεται μεγάλη δύναμη και ενέργεια. Θα πρέπει στη συνέχεια η ομάδα να δείξει στο γήπεδο αυτή τη δύναμη και την ενέργεια.

Οι παίκτες ξέρουν την εκτίμηση που έχω για αυτούς. Είμαι ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα που είχαμε, οι παίκτες αντιπροσωπεύουν την καρδιά της ομάδας, εγώ ήμουν προνομιούχος που μπορούσα να τους προπονήσω.

Προσπάθησα να το κάνω με τον μέγιστο επαγγελματισμό. Είχα μία πολύ στένη σχέση με τους παίκτες μου, και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να τους μεταδώσω το πάθος μου.

Ο μοναδικός υπεύθυνος της απόφασής μου να φύγω είναι ο χρόνος. Όπως προείπα, τέσσερα χρόνια στη Μπαρτσελόνα είναι πάρα πολλά, επέρχεται και η κούραση.

Είμαι όμως υπερήφανος για αυτά που κάναμε. Η δύναμη αυτού του συλλόγου είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ τους πάντες".

Αναφορικά δε με το μέλλον του και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (πάρα πολλοί οι μνηστήρες από όλη την Ευρώπη), ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ήταν αινιγματικός:

"Δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν πιστεύω ότι έχω τη θέση να ξεκινήσω αμέσως να προπονώ".

Τίτο Βιλανόβα ο διάδοχος του Γουαρδιόλα

Η Μπαρτσελόνα δεν έμεινε πάντως με τα σταυρωμένα τα χέρια μετά το διαζύγιο με Καταλανό τεχνικό, με τον Άντονι Θουμπιθαρέτα να ανακοινώνει στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι τα ηνία της ομάδας θα περάσουν στον Τίτο Βιλανόβα, τον μέχρι πρότινος άμεσο συνεργάτη του Γουαρδιόλα.

"Η Μπαρτσελόνα είναι μία πολύ όμορφη πραγματικότητα αλλά περίπλοκη, θα πρέπει να την γνωρίσετε από μέσα. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε τον Τίτο.

Εμείς κοιτάζουμε πάντα το σπίτι μας, τους νέους μας, συνεπώς αυτή είναι η επιλογή μας. Υπάρχει ρίσκο αλλά όπως έχει πει μία φορά ο Γουαρδιόλα, σφίγγουν οι ζώνες και ξεκινάμε..."

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα" Σάντρο Ροσέλ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Πεπ Γουαρδιόλα:

" Ευχαριστούμε τον Πεπ για το γεγονός ότι βελτίωσε τον ποδοσφαιρικό μας κόσμο. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα όσα κατέκτησε με τη Μπαρτσελόνα.

Ο Πεπ τίμησε τις αξίες μας και θα τον ευχαριστούμε αιώνια. Του λέμε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας. Θα είναι πάντα ένας φίλος της Μπαρτσελόνα.

Το σημαντικότερο τρόπαιο που κατακτήσαμε με τον Πεπ είναι η υπερηφάνεια".

Βιλανόβα, ο άνθρωπος που "μπήκε στο μάτι" του Μουρίνιο

Το εντυπωσιακό με τον Φρανσέσκ "Τίτο" Βιλανόβα (το πλήρες όνομά του) είναι ότι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ως ποδοσφαιριστής στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ωστόσο ήταν πιστός συνεργάτης του Γουαρδιόλα την τελευταία πενταετία.

Τη σεζόν 2007-08 ήταν στο πλευρό του στη Μπαρτσελόνα Β' ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια γεύτηκε το νέκταρ των αμέτρητων καταλανικών θριάμβων ως βοηθός προπονητή στους Καταλανούς.

Ο 42χρονος τεχνικός (δημοφιλέστερη λέξη στο twitter τις τελευταίες ώρες) έγινε μάλιστα ευρέως γνωστός στο κοινό με το επεισόδιο που είχε με τον Ζοζέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια πρόσφατου ντέρμπι Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο "special one" του είχε επιτεθεί βάζοντας το δάχτυλο στο μάτι του.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ