ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βγήκε στη... φόρα το χρυσό συμβόλαιο του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

Βγήκε στη... φόρα το χρυσό συμβόλαιο του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

Η ιστοσελίδα Football Leaks διέρρευσε το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2013, με τα νούμερα να προκαλούν ίλιγγο! Διαβάστε αναλυτικά.

Στη δημοσίευση του πλήρους συμβολαίου (έκτασης 13 σελίδων) που υπογράφτηκε τον Ιούνιο του 2013 από την Μπαρτσελόνα (συγκεκριμένα από τον πρώην και νυν πρόεδρό της, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ) και τον Νεϊμάρ (μαζί με τον πατέρα του που ενεργούσε ως νομικός εκπρόσωπός του) αποκάλυψε η ιστοσελίδα Football Leaks.

Τόσο αγόρασε η Μπαρτσελόνα τον Σουάρες από την Λίβερπουλ


Όπως γίνεται γνωστό, ο Νεϊμάρ έλαβε αυτόματα με το που έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο (έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2018) το ποσό των 8.500.000 ευρώ, ενώ το ετήσιο κασέ του είναι μεν σχετικά χαμηλό, στα 5.000.000 ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό εκτοξεύεται χάρη σε πάρα πολλούς όρους που έχουν μπει σε αυτό.

Βγήκε στη... φόρα το χρυσό συμβόλαιο του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

Μάλιστα εξαιτίας αυτών των όρων, καθίσταται σαφές βάσει συμβολαίου πως ο Νεϊμάρ θα κερδίσει συνολικά τουλάχιστον 49.500.000 ευρώ εάν μείνει στο "Camp Nou" μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του, ενώ αν δεν φτάσει σε αυτό το ποσό με τον βασικό μισθό και τους έξτρα όρους ο καταλανικός σύλλογος θα καλύψει τη διαφορά.

Διαβάστε αναλυτικά κάποιους από τους όρους που συμπεριλαμβάνονται στο συμβόλαιό του:

✔ Εάν ο Νεϊμάρ αγωνιστεί στο 60% των αγώνων (χρειάζεται να έχει παίξει τουλάχιστον 45 λεπτά για να θεωρηθεί ότι αγωνίστηκε σε κάποιο ματς) η Μπαρτσελόνα υποχρεούται να του καταβάλλει 1.062.500 ευρώ.

✔ Κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα παίρνει το εισιτήριο για το Champions League, ο Νεϊμάρ κερδίζει 637.500 ευρώ. Το συμβόλαιο ξεκαθαρίζει ότι η πρόκριση πρέπει να είναι απευθείας και όχι μέσω της διαδικασίας των playoffs.

✔ Κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα θα προκρίνεται από τη φάση των ομίλων στα νοκ-άουτ ματς, ο Βραζιλιάνος θα κερδίζει 425.000 ευρώ.

✔ Ο Νεϊμάρ έχει μία σειρά από μπόνους για κάθε τίτλο που θα κατακτά η Μπαρτσελόνα. Το πριμ για την κατάκτηση της La Liga έχει καθοριστεί στα 637.500 ευρώ, για το Champions League είναι στα 850.000 ευρώ ενώ το ίδιο ποσό θα κερδίσει και για κάθε κατάκτηση του Copa del Rey.

✔ Σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα κατακτήσει την ίδια σεζόν το Champions League και το Coppa del Rey το μπόνους στον Νεϊμάρ ανεβαίνει στα 1.062.500 ευρώ ενώ αν έρθει το τρεμπλ (όπως έγινε την περασμένη σεζόν) ο Νεϊμάρ θα βάλει 1.700.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

✔ Όλα αυτά τα ποσά που είναι συνδεδεμένα με την κατάκτηση τροπαίων, μειώνονται σε περίπτωση που ο Νεϊμάρ δεν αγωνιστεί σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια.

✔ Εάν ο Νεϊμάρ κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, προβλέπεται μπόνους ύψους 425.000 ευρώ.

✔ Η ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ έχει καθοριστεί στα 190.000.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το συμβόλαιο που υπέγραψαν Μπαρτσελόνα και Νεϊμάρ.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ