ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Η ξεκούραση του Μέσι εξαρτάται από τα αποτελέσματα"

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΒΑΛΒΕΡΔΕ EUROKINISSI

O τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, μίλησε για τις στιγμές που τον "σημάδεψαν" στον "μπλαουγκράνα" πάγκο. Η παρομοίωση του ποδοσφαίρου με το μπάσκετ, η "αρρώστια" με τη δουλειά, ο Μέσι κι ο Ινιέστα.

Παραδέχθηκε ότι ήταν δύσκολη η στιγμή της αποχώρησης του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν-Ζερμέν. Όπως κι αυτή του τραυματισμού του Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στάθηκε στις στιγμές που τον "σημάδεψαν" στον "μπλαουγκράνα" πάγκο.

Ο "Txingurri" παρομοίασε το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ, παραδέχθηκε ότι είναι "άρρωστος" με το επάγγελμά του, αλλά προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπία για να μην πέσει θύμα του πάθους του. Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι και του Αντρές Ινιέστα.

"Η ισορροπία έρχεται με τους μήνες. Θα είναι έντονος μήνας ο Γενάρης. Υπήρχαν πολλές έντονες στιγμές. Το Clásico είναι το πιο πρόσφατο. Αλλά, υπήρχαν κι άλλες στιγμές - "κλειδιά". Το εντός έδρας ματς με τη Γιουβέντους, η ανατροπή απέναντι στη Χετάφε. Στην Μπαρτσελόνα κάθε ημέρα είναι έκπληξη, δεν είναι ρουτίνα.

Στην αρχή έπρεπε να προσαρμοστώ στους παίκτες. Μου πήρε χρόνο, αλλά λίγο-λίγο το επιλύσαμε. Κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Οι παίκτες, η δυναμική. Εδώ υπάρχουν παίκτες που θα τους πεις ότι είναι καλύτερο να κάνεις αυτό και θα το ξέρουν γιατί θα το έχουν δει πριν. Είναι πολύ υπεύθυνη ομάδα.

Πάντα φέρνω ανθρώπους της εμπιστοσύνης μου, όπως ο Ασπιάθου και ο Ρος, αλλά εμπιστεύομαι και τους ανθρώπους που ήταν πριν από εμένα στην ομάδα", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για τον Ντεμπελέ: "Ο τραυματισμός του ήταν ακόμη μία δυσκολία. Έχουμε παίκτες για να τον αντικαταστήσουμε και νομίζω το κάναμε καλά. Ήταν χτύπημα για τον ίδιο, ο τραυματισμός. Είναι νέος και είχε ένταση λόγω της μεταγραφής του. Αξιολογούμε εάν μπορούμε να παίξουμε 4-3-3 με την επιστροφή του. Ξέρουμε ότι ο Μέσι παίζει σε οποιαδήποτε θέση".

Για την αποχώρηση του Νεϊμάρ: "Δεν θα αρνηθώ ότι ήταν δύσκολη στιγμή".

Για το στυλ: "Πριν μερικά χρόνια κανείς δεν πίεζε ψηλά και τώρα το κάνουν όλοι. Πριν δεν υπήρχε το ένας εναντίον ενός και τώρα υπάρχει. Δεν εξελίσσεται μόνο το δικό μας παιχνίδι, αλλά και των αντιπάλων μας. Όταν έχουμε την μπάλα, όλοι είμαστε επιθετικοί. Όταν δεν έχουμε την μπάλα, όλοι είμαστε αμυντικοί. Είναι σαν το μπάσκετ. Όλες οι ομάδες ξεκινούν φρέσκιες, στο δεύτερο ημίχρονο κουράζονται γι' αυτό κι έρχονται περισσότερα γκολ".

Για την ανάγκη να ξεκουραστεί ο Μέσι: "Είναι ο καλύτερος παίκτης που μπορείς να συναντήσεις. Μιλούν λίγο γι' αυτό, αλλά νομίζω ότι την περυσινή χρονιά και τα τελευταία χρόνια παίζει ως "ψευτοεννιάρι". Η ξεκούραση, ας μη γελιόμαστε, εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Ο ίδιος ο Λέο το γνωρίζει".

Για τον Ινιέστα: "Θα ήθελα μερικές φορές να τον προσέξω περισσότερο, αλλά το ελέγχει καλά. Τον αλλάζω στο ημίχρονο όχι μόνο για ξεκούραση, αλλά και τακτικούς λόγους. Όλοι ξέρουν ότι εάν δώσεις την μπάλα στον Ινιέστα όχι μόνο δεν θα τη χάσει, αλλά θα τη βγάλει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας κιόλας".

Για τις μεταγραφές: "Είμαστε ανοικτοί στη βελτίωση της ομάδας, στο μέτρο του δυνατού".

Για το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Δεν θα κάνουμε σπέκουλα με τους βαθμούς. Θα επικεντρωθούμε στα δικά μας παιχνίδια και στο πώς οι αντίπαλοί μας θα βλέπουν ότι δεν αποτυγχάνουμε".

Για τα σπορ που κάνει στον ελεύθερο χρόνο του: "Κάνω ποδήλατο, όχι τόσο όσο ο Λουίς Ενρίκε ή ο Ουνθουέ. Πρέπει να κινούμαι περισσότερο".

Για το πόσο ποδόσφαιρο βλέπει : "Μερικές φορές όταν είμαι στο κρεβάτι και σκέφτομαι μια φάση που είδα στο ματς. Πρέπει να την ψάξω και να τη βάλω στο video. Είμαστε λίγο άρρωστοι, στα αλήθεια, αν και προσπαθώ να κρατήσω απόσταση. Εάν όχι, αυτό σε "τρώει". Όταν νικάς, κοιμάσαι πιο ήρεμα. Όταν παίρνω μια απόφαση, δεν αναρωτιέμαι μετά. Πριν ναι, αλλά όχι μετά. Είμαι χαρούμενος στην Μπαρτσελόνα, ακόμη και με τις δυσκολίες".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ