ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε: "Ας μη μιλάμε για πρωτάθλημα χωρίς Μπαρτσελόνα"

FC Barcelona's coach Ernesto Valverde attends a press conference at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Tuesday, Oct. 17, 2017. FC Barcelona will play against Olympiacos in a Champions League Group D soccer match on Wednesday. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's coach Ernesto Valverde attends a press conference at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Tuesday, Oct. 17, 2017. FC Barcelona will play against Olympiacos in a Champions League Group D soccer match on Wednesday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ρωτήθηκε για τη θέση της Μπαρτσελόνα μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην Καταλονία, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει και ασχολήθηκε με την επιστροφή του στο Μπιλμπάο ως αντίπαλος.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αρνήθηκε να σταθεί στο αθλητικό μέλλον της Καταλονίας, μετά από την απόφαση της τοπικής βουλής να ανακηρύξει ανεξαρτησία από την Ισπανία.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Χώρα των Βάσκων, ο τεχνικός των "μπλαουγκράνα" προσπάθησε να αποφύγει τις σχετικές ερωτήσεις.

"Είναι μία διαρκής ερώτηση. Δεν θα αρνηθώ ότι παρακολουθώ την κατάσταση, όπως κάνουν όλοι, έχω την προσωπική άποψή μου και δεν τη λέω δημόσια. Όμως, κάθε πέντε λεπτά όλα αλλάζουν. Είναι πολιτική και σήμερα συνέβησαν κι άλλα πράγματα. Είχα πολύ γεμάτη ημέρα χθες, σήμερα επίσης και δεν έχει τελειώσει. Προτιμώ να εστιάσω στο άθλημα. Η ευθύνη μου είναι η νίκη της Μπαρτσελόνα", ήταν η αρχική αντίδρασή του.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει Primera Division δίχως την παρουσία της Μπαρτσελόνα, αποκρίθηκε: "Αυτά είναι υποθέσεις και συμπεράσματα. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι αύριο έχουμε αγώνα κόντρα στην Αθλέτικ".

Όσο για την επιστροφή του στο "Σαν Μαμές", όπου αγαπήθηκε από τους Βάσκους φιλάθλους, τόνισε: "Για μένα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, επειδή τους γνωρίζω όλους εκεί και με συνόδευσαν σε πολλά πράγματα. Όμως, το Σάββατο είμαι αντίπαλος και θα προσπαθήσω να οδηγήσω την ομάδα μου στη νίκη. Έχω μια μικρή ανυπομονησία για αύριο. Είναι η πρώτη φορά που θα πάω στο νέο 'Σαν Μαμές' ως επισκέπτης".

"Τα παιχνίδια εναντίον της Μπαρτσελόνα πάντοτε έδιναν κίνητρο στην Αθλέτικ, αλλά και σε μένα ως αντίπαλος. Είναι ένα κλασικό παιχνίδι του πρωταθλήματος και όλοι θέλουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα. Τώρα βρίσκομαι στην άλλη πλευρά και πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν θα μας προσφερθεί η νίκη. Έχουν γίνει πολλές ανατροπές εκεί".

Live ενημέρωση από το NEWS247 για τις εξελίξεις στην Καταλονία

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ