ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

"Τρελαίνει" τη στατιστική ο Μέσι

Barcelona's Lionel Messi shoots a free kick during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Barcelona's Lionel Messi shoots a free kick during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Ο θρίαμβος της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη είχε και την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός γράφει τη δική του ιστορία στα clásicos, καταρρίπτει ρεκόρ και "τρελαίνει" τη στατιστική.

Η Μπαρτσελόνα είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Ισπανία και το απέδειξε στο "clásico", καθώς νίκησε 3-0 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, χάρη σε τέρματα των Λουίς Σουάρες, Λιονέλ Μέσι και Αλέις Βιδάλ.

Το δεύτερο γκολ ήλθε από τα πόδια του "Λέο" με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Αργεντινός δεν θα μπορούσε να λείπει από την παράσταση στο "Santiago Bernabéu".

Με αυτό το γκολ κατέρριψε μερικά ρεκόρ και είναι σε καλύτερη θέση για την κατάρριψη άλλων στο εγγύς μέλλον. Η στατιστική "μιλάει" από μόνη της για τον "Pulga". Δείτε τα επιτεύγματα του Αργεντινού σε αριθμούς:

  • Ο Μέσι είναι καλύτερος σκόρερ για το τρέχον έτος (2017). Έχει παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες 54 φορές, μπροστά από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Έντινσον Καβάνι (και οι τρεις από 53 γκολ). Μόνον ο Άγγλος διεθνής επιθετικός της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, μπορεί να τον ξεπεράσει θεωρητικά. Έχει πετύχει 53 γκολ, αλλά έχει ακόμη ένα ματς μέχρι το τέλος της χρονιάς (στις 26/12 με τη Σαουθάμπτον).
  • "Έπιασε" στη δεύτερη θέση των παικτών με τις περισσότερες νίκες σε επίσημα clásicos τους Ντι Στέφανο (Ρεάλ) και Τσάβι (Μπαρτσελόνα). Όλοι τους έχουν από 17 νίκες στο μεγαλύτερο ματς του ισπανικού ποδοσφαίρου, ενώ στην κορυφή παραμένει ο Φρανθίσκο Χέντο (πρώην παίκτης της Ρεάλ) με 21 επιτυχίες.
  • Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε clásicos που έχουν διεξαχθεί στο "Santiago Bernabéu" (σε όλες τις διοργανώσεις). Μετρά 15 στο γήπεδο της ισπανικής πρωτεύουσας, την ώρα που ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο είχε 13 και ο Ραούλ 12.
  • Είναι φυσικά ο "pichichi" (πρώτος σκόρερ) στα clásicos (ανεξαρτήτως έδρας) με 25 γκολ, μπροστά από τους Αλφρέδο Ντι Στέφανο (18) και Κριστιάνο Ρονάλντο (19).
  • "Έπιασε" τον Τέλμο Θάρα ως ο αντίπαλος της Ρεάλ με τα περισσότερα γκολ απέναντι στους "μερένγκες" σε επίπεδο πρωταθλήματος. Έχει 17 γκολ, όσα είχε και ο "θρύλος" της Μπιλμπάο.
  • Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει τουλάχιστον 15 γκολ για 10 διαδοχικές σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα (La Liga).
  • Αυτό ήταν το 526ο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα από το 2005, όταν έκανε το ντεμπούτο του. Άφησε πίσω τον Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε πετύχει 525 γκολ με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου από το 1964 έως το 1975. Ρεκόρ κι εδώ για τον Αργεντινό στην κατηγορία των περισσότερων γκολ με τη φανέλα μίας μόνο ομάδας.

AP Photo/Paul White

Πηγή: Μr Chip, Mundo Deportivo

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ