ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το "σχέδιο ζωής" της Μπαρτσελόνα για τον Ινιέστα

Το "σχέδιο ζωής" της Μπαρτσελόνα για τον Ινιέστα

Η καταλανική εφημερίδα "Sport" παρουσιάζει το πλάνο των διοικούντων την Μπαρτσελόνα προκειμένου να κρατήσουν εφ' όρου ζωής τον Αντρές Ινιέστα στο "Καμπ Νόου".

Μετά την αποχώρηση των Κάρλες Πουγιόλ και Τσάβι Ερνάντεθ, ο Αντρές Ινιέστα είναι ο τελευταίος σπουδαίος ποδοσφαιριστής μίας ξεχωριστής φουρνιάς της Μασία στην Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός μέσος διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του, το οποίο σημαίνει πως η καριέρα του βαδίζει σιγά-σιγά προς το τέλος της.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Cadena COPE τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε εκφράσει την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Το υπάρχον συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, όταν δηλαδή ο Ισπανός άσος θα είναι 34 ετών.

Εν αντιθέσει με τους Ιβάν Ράκιτιτς, Μαρκ τερ Στέγκεν και Λουίς Σουάρες, με τους οποίους έχουν υπάρξει συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου τους, με τον Ινιέστα δεν έχει γίνει, προς το παρόν, κάποια κουβέντα. Ο λόγος; Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα " Sport", ο Αντρές Ινιέστα είναι μία ξεχωριστή περίπτωση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι διοικούντες την "Μπάρτσα" θέλουν να κάνουν μία συζήτηση με τον διεθνή μέσο πριν τη λήξη της φετινής σεζόν προκειμένου να μάθουν τις σκέψεις του. Ο σύλλογος γνωρίζει πως, όπως και στην περίπτωση του Τσάβι, δεν μπορεί να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή παρά τη θέλησή του, ακόμα κι αν πρόκειται για έναν θρύλο της ομάδας.

Το "σχέδιο ζωής" της Μπαρτσελόνα για τον Ινιέστα

Το παρελθόν έχει αποδείξει πως σε παίκτες άνω των 34 ετών, προτείνεται συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας, το οποίο ανανεώνεται αυτόματα ανάλογα με τις συμμετοχές που πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Όμως, ο Ινιέστα δεν έχει σχέση με κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή. Έχει υπηρετήσει την ομάδα 20 χρόνια, δίχως να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα

Γι' αυτό το λόγο, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να προσφέρει στον Ινιέστα ένα συμβόλαιο ζωής με τον σύλλογο. Σύμφωνα με την "Sport", οι Καταλανοί έχουν διάφορες σκέψεις για την αξιοποίηση του Ινιέστα. Η πρώτη αφορά τη θεσμική εκπροσώπηση του συλλόγου, όπως συμβαίνει με τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για αξιοποίησή του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας ή ως προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου.

Απ' την πλευρά του, ο Ινιέστα θεωρεί πως ταιριάζει "γάντι" στη Μασία, αφού αποτελεί προϊόν των ακαδημιών και μπορεί να μεταδώσει στα νεότερα παιδιά τη φιλοσοφία του συλλόγου, αλλά και να τους δώσει κίνητρο προκειμένου να παλέψουν για μία θέση στην πρώτη ομάδα. Όπως και να έχει, οι "μπλαουγκράνα" θα ήθελαν να δουν τον Ινιέστα να μετατρέπεται σε έναν Μαλντίνι, έναν Γκιγκς ή έναν Μπεκενμπάουερ της Μπαρτσελόνα...

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ