ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το πρώτο γκολ του Μέσι!

Το πρώτο γκολ του Μέσι!

Την Πρωτομαγιά του 2005 ο Ροναλντίνιο πάσαρε σε έναν 17χρονο Αργεντινό που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο γκολ του Μέσι (video)

Ήταν Πρωτομαγιά του 2005 και οι 91.174 θεατές που βρέθηκαν στο «Καμπ Νόου» εκείνο το ζεστό απόγευμα Κυριακής παρακολούθησαν, αν και τότε δεν το ήξεραν, μια ιστορική στιγμή. Στις καθυστερήσεις του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Αλμπαθέτε, ένας βραχύσωμος 17χρονος Αργεντινός που είχε κλέψει την παράσταση στα φυτώρια της Μπάρτσα, σημείωνε το πρώτο του γκολ στην πρώτη ομάδα.

Το πρώτο γκολ του Μέσι!

Δύο γκολ, μέτρησε το ένα

Ένα λεπτό πριν, του είχε ακυρωθεί γκολ για αμφισβητούμενο οφσάιντ. Ύστερα από πάσα του Ροναλντίνιο και με περίσσιο (ποδοσφαιρικό) θράσος, ο Λέο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την είχε στείλει με λόμπα στο βάθος της εστίας του Ραούλ Βαλμπουένα. Δεν πτοήθηκε. Ο «Ρόνι» τον είδε και πάλι να ξεμαρκάρεται, του έστειλε συστημένη την μπάλα πάνω από δύο αντιπάλους και εκείνος έκανε σχεδόν το ίδιο με ένα λεπτό πριν. Το αποτέλεσμα, ακριβώς ίδιο

Το «παρθενικό» γκολ του Μέσι

Ήταν το γκολ της «λύτρωσης», αφού σφράγιζε μια πολύτιμη νίκη (2-0) στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Μέσι, ο οποίος μόλις τρία λεπτά νωρίτερα είχε μπει αλλαγή αντί του Σαμουέλ Ετό, σκόρερ του πρώτου γκολ, «καβαλάει την πλάτη του Βραζιλιάνου φίλου του για να πανηγυρίσει, αφού όλοι οι συμπαίκτες του είχαν σπεύσει να συγχαρούν τον ταλαντούχο Αργεντινό για το «παρθενικό» του γκολ. «Αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θα το νιώθω και εγώ σαν δικό μου» έλεγε μετά το ματς ο Μέσι, ο οποίος φορούσε το «30».

Το πρώτο γκολ του Μέσι!
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ