ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το "France Football" ζήτησε συγγνώμη από τον Ινιέστα

Το "France Football" ζήτησε συγγνώμη από τον Ινιέστα
AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Το γαλλικό περιοδικό "France Football" απολογήθηκε στον Αντρές Ινιέστα, επειδή δεν του απένειμε ποτέ τη "Χρυσή Μπάλα", όσο "μάγευε" στην Μπαρτσελόνα.

Η αναγνώριση του Αντρές Ινιέστα στις τελευταίες εβδομάδες του στο προσκήνιο της Μπαρτσελόνα, προτού αποχωρήσει για την Κίνα, έρχεται με διάφορους τρόπους. Η αποθέωση από τους φίλους της Σεβίλλης στον οδυνηρό γι' αυτούς τελικό κυπέλλου είναι ένας εξ αυτών. Η "συγγνώμη" του "France Football" ένας άλλος.

Το διάσημο γαλλικό περιοδικό, που διοργανώνει ξανά αυτόνομα την απονομή της "Χρυσής Μπάλας", απολογήθηκε στον Ισπανό μεσοεπιθετικό, μέσω editorial του διευθυντή σύνταξης, Πασκάλ Φερέ. Με τον τίτλο "Συγγνώμη Αντρές" και το "συγγνώμη" στα ισπανικά, ο επικεφαλής του περιοδικού απολογείται επειδή η σπουδαιότερη ατομική διάκριση του αθλήματος δεν κατέληξε ποτέ στα χέρια του Ινιέστα.

Ο Φερέ χαρακτηρίζει αυτήν την εξέλιξη "δημοκρατική ανωμαλία" και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατακτήσει την επόμενη έκδοση του βραβείου, αν οδηγήσει σε διάκριση την εθνική Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

"Ο Ινιέστα απέδειξε ότι ο εγκέφαλος αποτελεί τον απαραίτητο μυ στο επίπεδο των πρωταθλητών", έγραψε μεταξύ άλλων κοπλιμέντων ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Ο 34χρονος διεθνής έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση της "Χρυσής Μπάλας" το 2010, τη χρονιά που με το τέρμα του στην παράταση του τελικού οδήγησε τη "φούρια ρόχα" στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Παρ' όλα αυτά, συγκέντρωσε το 17,37% των ψήφων στην πρώτη χρονιά συνδιοργάνωσης του βραβείου με τη FIFA, τερματίζοντας μπροστά από τον Τσάβι (16,48%) αλλά και τον Γουέσλι Σνάιντερ (14,48%) που οδήγησε την Ίντερ σε τρεμπλ, πίσω όμως από τον Λιονέλ Μέσι (22,65%).

Το "France Football" ζήτησε συγγνώμη από τον Ινιέστα

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ