ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

To έπος της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου

To έπος της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου

Στις 2 Μαϊου 2009 η Μπαρτσελόνα συνέτριψε την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου 6-2! Η αποθέωση του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά την παράσταση του Ροναλντίνιο (19/11/2005) και το ιπποτικό χειροκρότημα των φίλων της Ρεάλ, σειρά είχε μια ακόμα μεγαλύτερη παράσταση, αυτή τη φορά από την Pep Team του Γκουαρδιόλα σε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές του καταλανικού συλλόγου.

Η χρονιά των 6 τίτλων που θα ακολουθούσε, ξεκίνησε με μια σαρωτική νίκη – έπος μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ των "μπλαουγκράνα" που δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Την σεζόν 2008-09 η Ρεάλ είχε 17 νίκες σε 18 εντός έδρας ματς όταν την επισκέφθηκε η Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη. Ήταν η πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" και ο τρόπος που οι παίκτες του επιβλήθηκαν της Ρεάλ, επιβεβαίωσε την ανωτερότητα τους με τον πιο πειστικό τρόπο.

Ο αγώνας ήταν η επιτομή του δημιουργικού ποδοσφαίρου για την Μπαρτσελόνα. Τα 6 γκολ είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί ποτέ εκτός έδρας από μια ομάδα σε clásico.

To έπος της Μπαρτσελόνα στο Μπερναμπέου

Κοιτάζοντας τα στατιστικά του ματς η Μπαρτσελόνα είχε 63% κατοχή. Oι Καταλανοί έκαναν 17 σουτ, τα 13 εντός εστίας. Η Ρεάλ είχε πέντε σουτ εκ των οποίων τα τέσσερα εντός εστίας. Στο τέλος της σεζόν η Μπαρτσελόνα είχε βάλει 105 γκολ!

" Δεν είναι εύκολο να νικήσει μία ομάδα στο Μπερναμπέου και είναι μία από τις ευτυχέστερες μέρες της καριέρας μου. Κάναμε πολύ κόσμο χαρούμενο. Θέλαμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα στο Μπερναμπέου", δήλωνε μετά το ματς ο Γκουαρδιόλα.

Χάρις στη νίκη της η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα επτά βαθμών στην βαθμολογία. Λίγες ημέρες αργότερα προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείοντας την Τσέλσι στα ημιτελικά. Στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ).

Ρεάλ Μαδρίτης(Χ. Ράμος): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος(71' Φαν ντε Φάαρτ). Μέλτσεντερ, Καναβάρο, Χάιντσε, Γκάγκο, Λας, Ρόμπεν(79' Τσάβι Γκαρσία), Μαρσέλο(58' Χούντελαρ), Ιγκουαϊν, Ραούλ

Μπαρτσελόνα(Γκουαρδιόλα):Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Τσάβι, Τουρέ(84' Μπόγια), Ινιέστα(84' Μπουσκέτς), Μέσι, Ανρί(60' Κεϊτά), Ετό

Γκολ: 14' Iγκουαϊν, 56' Ράμος / 17', 58' Ανρί, 19' Πουγιόλ, 35', 75' Μέσι, 83' Πικέ

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ