ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το δίλημμα της Μπαρτσελόνα για τη θέση του δεξιού μπακ

Το δίλημμα της Μπαρτσελόνα για τη θέση του δεξιού μπακ

Η Μπαρτσελόνα φέρεται αποφασισμένη να αναζητήσει τον διάδοχο του Ντάνι Άλβες το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι δύο περιπτώσεις που εξετάζει και το οικονομικό πρόβλημα που δυσχεραίνει τη θέση της.

Η θερινή μεταγραφική περίοδος δεν αναμένεται να είναι τόσο "καυτή" για την Μπαρτσελόνα, όσο για τη μεγάλη αντίπαλό της, Ρεάλ Μαδρίτης. Εντούτοις, ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου έχουν την τάση να αναζητούν τρόπους για να διορθώνουν και την παραμικρή ατέλεια στο ρόστερ τους. Και οι "μπλαουγκράνα" θεωρούν πως μια τέτοια είναι η θέση του δεξιού μπακ.

Μπορεί η βελτίωση του Σέρχι Ρομπέρτο να είναι θεαματική τις τελευταίες δύο σεζόν και ο Αλέις Βιδάλ να έδειξε στο χρόνο συμμετοχής που πήρε ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση, ωστόσο ο πρώτος δείχνει να απέχει από το επιθυμητό επίπεδο και ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά πριν καν προλάβει να δείξει τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει.

Όλοι αναγνωρίζουν τη δυσκολία του να βρεθεί ποδοσφαιριστής που θα αγγίξει τα στάνταρ του Ντάνι Άλβες, όμως κυριαρχεί η αίσθηση ότι η συγκεκριμένη θέση μειονεκτεί αρκετά σε σχέση με τις υπόλοιπες στην ισπανική ομάδα και πως υπάρχει δυνατότητα σημαντικής αναβάθμισης.

Μετά το προπονητικό ζήτημα και την ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι, δηλαδή τα πιο "φλέγοντα" θέματα της Μπαρτσελόνα τη χρονική περίοδο που διανύουμε, οι άνθρωποί της έχουν θέσει ως προτεραιότητά την απόκτηση ενός δεξιού μπακ. Η ισπανική " Marca" αναφέρει πως οι "μπλαουγκράνα" προτίθενται να βγάλουν πολλά εκατομμύρια από τα ταμεία τους για να διασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όμως αντιμετωπίζουν ένα βασικό εμπόδιο.

ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΓΕΡΙΝ, ΩΘΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΣΕΛΟ

Νούμερο ένα επιλογή αποτελεί ο άλλοτε παίκτης της ακαδημίας της, Έκτορ Μπεγερίν, ο οποίος ανήκει στην Άρσεναλ. Όμως η λονδρέζικη ομάδα δεν παρουσιάζεται διατεθειμένη να πουλήσει τον Ισπανό και αν οι "μπλαουγκράνα" επιμείνουν στην περίπτωσή του, θα χρειαστεί να πληρώσουν αδρά για να τον φέρουν στο "Camp Nou". Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα κόστος γύρω στα 50.000.000 - 60.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο κρίνεται εξαιρετικά μεγάλο για ακραίο αμυντικό.

Παράλληλα, οι τρέχουσες ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται στα 6.000.000 ευρώ. Ακόμη κι αν ο 21χρονος δεν ζητήσει αύξηση, πράγμα δύσκολο, αποτελεί "γρίφο" για την Μπαρτσελόνα το πως θα ανταποκριθεί σε ακόμη ένα βαρύ συμβόλαιο. Όσο οξύμωρο κι αν φαίνεται, η πρωταθλήτρια Ισπανίας έχει έρθει αντιμέτωπη με προβλήματα οικονομικής φύσεως, κυρίως εξαιτίας των απαιτήσεων του Λιονέλ Μέσι στο νέο συμβόλαιο που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

Παρότι, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα επιθυμεί την επανένταξη του Μπεγερίν στο ρόστερ της, η δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχει επέλθει ίσως της στερήσει τη δυνατότητα να τον διεκδικήσει και την υποχρεώσει να στραφεί στην εναλλακτική λύση του Ζοάο Κανσέλο της Βαλένθια.

Ο 22χρονος Πορτογάλος είναι μια δελεαστική επιλογή, λόγω του συνδυασμού ποιότητας, ηλικίας και κυρίως κόστους, αφού το ποσό που ζητούν οι "νυχτερίδες" για να τον παραχωρήσουν κυμαίνεται κοντά στα 30.000.000 ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του δεν συγκρίνεται με εκείνο του Μπεγερίν.

Στη λίστα υπάρχει και ο Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος είναι... φευγάτος από την Μπάγερν Μονάχου, ενώ σε περίπτωση έλευσης του Ερνέστο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα, πιθανότατα θα πέσει στο "τραπέζι" και το όνομα του εξαιρετικού Όσκαρ ντε Μάρκος της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ