ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το αντίο του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα: "Σας αγαπάω, αλλά θέλω νέες προκλήσεις"

FC Barcelona's Neymar looks on at the end of the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Neymar looks on at the end of the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Eibar at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, May 21, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Με ένα τρίλεπτο βίντεο στο instagram ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την Μπαρτσελόνα και εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να πάει στην Παρί. Δείτε τι είπε για τον Μέσι και για την απόφασή του πατέρα του.

Με ένα βίντεο γεμάτο από τις καλύτερες στιγμές του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε τους μπλαουγκράνα και άνοιξε το νέο μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του.

"Η ζωή ενός αθλητή είναι φτιαγμένη από προκλήσεις. Κάποιες μας δίνονται, κάποιες είναι αποτελέσματα των δικών μας αποφάσεων, να κρατήσουμε αναμμένο το φως που φωτίζει τις καριέρες μας, που είναι έντονες, αλλά σύντομες.

Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ παραπάνω από μια πρόκληση. Ήταν ένα όνειρο για ένα παιδί που συνήθιζε να παίζει με αυτούς τους παίκτες σε video-game.

Ήρθα στην Καταλονία στα 21, γεμάτος από προκλήσεις.

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μου μέρα στην ομάδα, να μοιράζομαι τα αποδυτήρια με είδωλα όπως ο Μέσι, ο Βαλντές, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Πουγιόλ, ο Πικέ, ο Μπουσκέτς και αρκετοί άλλοι. Περίμενα τη σειρά μου για να παίξω για την ομάδα που "είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα".

Η Μπαρτσελόνα είναι ένα έθνος, που εκπροσωπεί την Καταλονία.

Είχα την τιμή να παίξω με τον καλύτερο αθλητή που έχω δει στη ζωή μου και είμαι σίγουρος πως δεν θα δω άλλον σαν κι αυτόν όσο ζω. Λέο Μέσι. Έγινες φίλος μου εντός και εκτός γηπέδου, ήταν τιμή μου που έπαιξα μαζί σου.

Έκανα μια τριάδα με τον Μέσι και τον Σουάρες που έγραψε ιστορία. Κατέκτησα όσα μπορεί να κατακτήσει ένας αθλητής. Έζησα μοναδικές στιγμές. Έζησα στην πόλη που είναι παραπάνω από μια πόλη, είναι γενέτειρα. Αγαπάω τη Βαρκελώνη, αγαπάω την Καταλονία.

Αλλά ένας αθλητής χρειάζεται προκλήσεις.

Και για δεύτερη φορά στη ζωή μου, θα πάω κόντρα στον πατέρα μου. Πατέρα, καταλαβαίνω και σέβομαι την άποψή σου, αλλά έχω πάρει την απόφασή μου και σου ζητάω να με υποστηρίξεις όπως πάντα.

Η Μπαρτσελόνα και η Καταλονία θα είναι πάντα στην καρδιά μου, αλλά χρειάζομαι νέες προκλήσεις.

Δέχθηκα την πρόταση της Παρί για να παλέψω για νέα κατορθώματα και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τους τίτλους που θέλει ο κόσμος της. Μου έδειξαν ένα τολμηρό πλάνο καριέρας και αισθάνομαι έτοιμος να αποδεχθώ αυτήν την πρόκληση.

Ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο των blaugrana και για όσα έμαθα δίπλα σε μεγάλους αθλητές, που είχα την τύχη να μοιραστώ τα αποδυτήρια μαζί τους. Αισθάνομαι στην καρδιά μου πως ήρθε η ώρα να φύγω.

Η Παρί θα είναι το σπίτι μου τα επόμενα χρόνια και θα δουλέψω συχνά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο παιχνίδι μου.

Βασίζομαι στην υποστήριξη όσων είναι μαζί μου απ'το 2009.

Οπαδών, φίλων, επαγγελματιών που είναι δίπλα σ'εμένα και την οικογένειά μου, που υπέφερα αρκετά με κάποια προβλήματα που είχα σ'αυτό το διάστημα της καριέρας μου. Σήμερα, σας αξίζει η ειρήνη, η ηρεμία.

Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά την πήρα με την εμπειρία που μάζεψα σ'αυτά τα 25 χρόνια.

Μπαρτσελόνα, σ'ευχαριστώ για όλα. Παρίσι, έρχομαι.

Ο Θεός να μας έχει όλους καλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Παρί ανακοίνωσε τον Νεϊμάρ
Πλήρωσε τη ρήτρα και έμεινε ελεύθερος ο Νεϊμάρ
Σουάρες για Νεϊμάρ: "Σ' αγαπώ μικρέ μου αδερφέ"
To συγκινητικό "αντίο" του Μέσι στον Νεϊμάρ


AP Photo/Manu Fernandez
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ