ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Θυμήθηκε το Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός η UEFA

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ) / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ - ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΦΑΣΗ   (ΧΡΕΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ) / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ - ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΦΑΣΗ (ΧΡΕΩΣΗ: ΤΗΛΕΦΩΤΟ ΕΥΡΩΠΗΣ) EUROKINISSI

Τις μεγαλύτερες ανατροπές της Μπαρτσελόνα στο Champions League θυμήθηκε η UEFA. Ανάμεσά τους και το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2001/02 (VIDEOS).

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει την απόλυτη ανατροπή κόντρα στην Παρί Σεν-Ζερμέν (6-1) και να προκριθεί με μοναδικό τρόπο στην επόμενη φάση του Champions League, χαρίζοντας επικές στιγμές στους φιλάθλους της κι όχι μόνο.

Βέβαια, το εν λόγω... θαύμα δεν έμεινε απαρατήρητο απ' την UEFA, η οποία ανέβασε βίντεο, με το οποίο θυμίζει τις μεγαλύτερες ανατροπές των "μπλαουγκράνα" στον θεσμό. Μάλιστα, ανάμεσα τους ξεχωρίζει η αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (3-1) τη σεζόν 2001/02.

Οι "πράσινοι" είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι της Λεωφόρου με 1-0 χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άγγελου Μπασινά στο 79ο λεπτό και ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη, ώστε να γράψουν ακόμα μία "χρυσή" σελίδα στην ιστορία τους.

Μάλιστα, ο αγώνας του "Camp Nou" ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για το "τριφύλλι", καθώς ο Μιχάλης Κωνσταντίνου σκόραρε στο 8' και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους "4" του Champions League.

Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν. Ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, σκόραρε στο 23' και στο 49', επανακτώντας τις ελπίδες για πρόκριση. Κάτι, το οποίο δεν άργησε να έρθει, μιας κι ο Χαβιέρ Σαβιόλα διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 61'.

ΤΣΕΛΣΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ "ΘΥΜΑΤΑ"

Από 'κει κι έπειτα στο βίντεο της UEFA συμπεριλαμβάνονται τα ματς απέναντι σε Τσέλσι και Μίλαν. Αρχικά, οι Καταλανοί τη σεζόν 1999/00 κατάφεραν να αντιστρέψουν το εις βάρος τους 3-1 απ' την Τσέλσι σε 5-1 και να προκριθούν στους "4".

Πιο πρόσφατη είναι η ανατροπή με αντίπαλο τη Μίλαν. Την αγωνιστική περίοδο 2012/13 οι "ροσονέρι" διασταυρώθηκαν με την Μπαρτσελόνα στη φάση των "16" και πανηγύρισαν τη νίκη στο "San Siro" με 2-0, θέτοντας τις βάσεις για πρόκριση στους "8".

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη, καθώς Λιονέλ Μέσι (5', 40'), Νταβίντ Βίγια (55') και Ζόρντι Άλμπα (92') είχαν διαφορετική άποψη κι έστειλαν την ομάδα της Βαρκελώνης στην επόμενη φάση του Champions League.

Δείτε το επίσημο βίντεο της UEFA ΕΔΩ.


Panathinaikos-Barcelona 1-0 από sakaflias13
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ