ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

"Θέλει Κοουτίνιο και Παουλίνιο η Μπαρτσελόνα"

Brazil's Philippe Coutinho practices during a training session in Sao Paulo, Brazil, Sunday, March 26, 2017. Brazil will face Paraguay in a 2018 World Cup qualifying soccer match on March 28. (AP Photo/Andre Penner)
Brazil's Philippe Coutinho practices during a training session in Sao Paulo, Brazil, Sunday, March 26, 2017. Brazil will face Paraguay in a 2018 World Cup qualifying soccer match on March 28. (AP Photo/Andre Penner) AP

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να κάνει διπλό χτύπημα προσπαθώντας να αποκτήσει τους Κοουτίνιο και Παουλίνιο.

Μετά τη διαφαινόμενη παραμονή του Νεϊμάρ η Μπατσελόνα φαίνεται ότι δείχνει αποφασισμένη να ενισχυθεί. Ήδη, δύο παίκτες φαίνονται να έχουν μπει στο στόχαστρο της και οι Καταλανοί ετοιμάζονται να κάνουν τις επίσημες προτάσεις τους.

Ο πρώτος βασικός στόχος είναι ο Κοουτίνιο. Ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ φέρεται να αποτελεί τον διακαή πόθο του Ερνέστο Βαλβέρδε για την ενίσχυση της ομάδας του στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

"Όταν λέω ότι ο παίκτης δεν πωλείται, σημαίνει ότι δεν πωλείται. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Είναι η κοινή απόφαση της διοίκησης και η δική μου" τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ όταν ρωτήθηκε σχετικά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους Καταλανούς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία η Μπαρτσελόνα είναι διατεθειμένη να δώσει ακόμα και 100 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον παίκτη. Μάλιστα, φήμες θέλουν άνθρωπο των "μπλαουγκράνα" να ταξιδεύει στο Λονδίνο για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα έχει στο στόχαστρο της ακόμα έναν παίκτη. Ο λόγος για τον Παουλίνιο ο οποίος βγάζει το... παντεσπάνι του στην Κίνα και την Guangzhou. Η ομάδα της Κίνας δεν θέλει να τον πουλήσει αφού έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ήδη φέρεται να έχει απορρίψει μία πρόταση της Μπαρτσελόνα ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ. Στο συμβόλαιο του ωστόσο υπάρχει ρήτρα 40 εκατομμυρίων ευρώ η οποία εφόσον καλυφθεί η Guangzhou δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα.

Πάντως, εάν τελικά η Μπαρτσελόνα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των συγκεκριμένων μεταγραφών τότε δεν αποκλείεται να ανοίξει η πόρτα της εξόδου για άλλους παίκτες. Κλειδί στην απόκτησή τους θα παίξει το ενδεχόμενο απόκτησης κοινοτικού διαβατηρίου από τον Νεϊμάρ αφού η Μπαρτσελόνα δεν έχει άλλες διαθέσιμες θέσεις ξένων. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ισπανία επιτρέπονται μέχρι τρεις μη κοινοτικοί ποδοσφαιριστές.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ο Νεϊμάρ, ο Σουάρες, αλλά και οι Μάρλον, Ντόουγκλας οι οποίοι βέβαια αναμένεται να παραχωρηθούν δανεικοί. Έτσι, εάν ο Νεϊμάρ γίνει Ισπανός τότε θα έχει δύο ελεύθερες θέσεις ξένων η Μπαρτσελόνα για να ενισχυθεί σημαντικά.

Photo Credits: AP Photo/Andre Penner

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ