ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τέλος ο Βιλανόβα από την Μπαρτσελόνα

Τέλος ο Βιλανόβα από την Μπαρτσελόνα

Ο Σάντρο Ροσέλ ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Τίτο Βιλανόβα δεν θα συνεχίσει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα καθώς η υγεία του 45άχρονου τεχνικού παρουσίασε επιδείνωση. Στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα γίνει γνωστός ο διάδοχός του.

Σοκ στην Μπαρτσελόνα! Οι φήμες των τελευταίων ωρών επιβεβαιώθηκαν. Ο Τίτο Βιλανόβα δεν είναι πια προπονητής των "μπλαουγκράνα" καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Σάντρο Ροσέλ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής. Μαζί του και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Άντονι Θουμπιθαρέτα, ο οποίος δεν μίλησε στους δημοσιογράφους.

Τέλος ο Βιλανόβα από την Μπαρτσελόνα

Στην αίθουσα που έγινε η σύντομη συνέντευξη Τύπου ήταν όλοι οι παίκτες της ομάδας πλην αυτών που είχαν άδεια λόγω της συμμετοχής τους στο πρόσφατο Confederations.

Τέλος ο Βιλανόβα από την Μπαρτσελόνα

"Είμαι εδώ για να σας ανακοινώσω κάτι που δεν ήθελα ποτέ να γίνει. Οι τελευταίες τυπικές εξετάσεις του Βιλανόβα δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει ως προπονητής της ομάδας καθώς χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία. Θέλω όλοι να σεβαστείτε την επιθυμία της οικογένειάς του για ιδιωτικότητα αυτές τις στιγμές.

Αυτό είναι ένα χτύπημα και για το κλαμπ, αλλά έχουμε ξεπεράσει πολλά δύσκολα εμπόδια. Μέσα στις αρχές της επόμενης εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του. Η ομάδα δεν θα πάει αύριο στην Πολωνία για το φιλικό με την Λέγκια Γκντάνσκ", ανέφερε ο Σάντρο Ροσέλ.

Ο Τίτο Βιλανόβα ήρθε αρχικά αντιμέτωπος με τον καρκίνο του φάρυγγα τον Νοέμβριο του 2011. Στα τέλη του περασμένου έτους υπέστη υποτροπή και πήγε στη Νέα Υόρκη για να χειρουργηθεί ξανά. Επέστρεψε στα τέλη του Μάρτη και πάλι στην ομάδα. Ωστόσο οι τελευταίες εξετάσεις απαιτούν την πλήρη αφοσίωσή του στη μάχη με το πρόβλημα της υγείας του.

Ο 45άχρονος τεχνικός ανέλαβε την Μπάρτσα τον Ιούνιο του 2012 μετά την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρντιόλα. Έκατσε στον πάγκο της σε 60 αγώνες με απολογισμό 43Ν-9Ι-8Η και 158-70 τέρματα.

Σχετικά με τον διάδοχό του, οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται εκτός Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή. Δεν θα είναι δηλαδή ο βοηθός του Βιλανόβα, Ζοάν Φρανσέσκ Φερέρ όπως διαδόθηκε στην αρχή. Η ανακοίνωσή του θα γίνει την άλλη εβδομάδα καθώς βρίσκεται στον πάγκο άλλης ομάδας όπως τονίζουν τα Μέσα στην Καταλονία.

Τέλος ο Βιλανόβα από την Μπαρτσελόνα

Όπως αναφέρει η Μundo Deportivo, πιθανοί υποψήφιοι είναι οι Λάουντρουπ, Κούμαν, Βαλβέρδε και Λουίς Ενρίκε που κάθονται αντίστοιχα στους πάγκους των Σουόνσι, Φέγιενορντ, Μπιλμπάο και Θέλτα.

"Περαστικά Τίτο"

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των νέων για την υγεία του Τίτο Βιλανόβα, χιλιάδες χρήστες του twitter εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τον Ισπανό με τα hashtags #AnimsTito και # GetWellSoonTito . Ανάμεσά τους και πολλές ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

"Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξη, την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στον Τίτο Βιλανόβα, την οικογένειά του, τους φίλους του και την Μπαρτσελόνα", ανέφερε το tweet της "βασίλισσας".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ