ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ταξίδι "αστραπή" στην Ιταλία λόγω διαιτολόγου ο Μέσι

Argentinas Lionel Messi  leaves the pitch after a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between Argentina and Chile at the Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday March 23, 2017. Argentina won the match 1-0. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentinas Lionel Messi leaves the pitch after a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between Argentina and Chile at the Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday March 23, 2017. Argentina won the match 1-0. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Ο Λιονέλ Μέσι έμεινε εκτός αποστολής της Μπαρτσελόνα για τον αγώνα με τη Γρανάδα και ταξίδεψε στην Ιταλία για να συναντηθεί με τον διατροφολόγο του.

Ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε στη Βενετία την Παρασκευή, όπου πραγματοποίησε ένα ταξίδι "αστραπή" για να επισκεφθεί τον διαιτολόγο που τον παρακολουθεί εδώ και δύο χρόνια, Τζιουλιάνο Ποζέρ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της καταλανικής " Sport", ο 29χρονος επιθετικός βρέθηκε στην όμορφη ιταλική πόλη μαζί με τον φυσιοθεραπευτή της εθνικής Αργεντινής και έμπιστο άνθρωπό του, Μαρτσέλο ντ' Αντρέα.

Ο Μέσι είναι τιμωρημένος από την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Γρανάδα στην Ανδαλουσία κι έτσι βρήκε τον χρόνο να επισκεφτεί ξανά τον Ποζέρ, έναν χρόνο μετά από την τελευταία φορά που ήταν στις 8 Απριλίου 2016, τότε με τον Πεπ Κόστα, μάνατζερ της Μπαρτσελόνα.

Ο Ποζέρ είναι ειδικός στην εφαρμοσμένη κινησεολογία και επαγγελματίας γιατρός, ο οποίος είχε βοηθήσει τον Μέσι με τη διατροφή του, με συνέπεια να μειωθούν οι μυικοί τραυματισμοί.

Ο διατροφολόγος συνεργάζεται και με άλλα αστέρια της εθνικής Αργεντινής, όπως ο Μαρτίν Ντεμιτσέλις, ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν και ο Λουσιάνο Βιέτο, στην ιδιωτική κλινική του.

Ο Ποζέρ ευθύνεται για την αλλαγή στη φιγούρα του Μέσι, ο οποίος πλέον καταναλώνει λιγότερο κόκκινο κρέας. Ο Ιταλός διατροφολόγος του έχει προτείνει βιολογικά προϊόντα όπου είναι εφικτό και του έχει απαγορεύσει ότι έχει πολύ ζάχαρη, συντηρητικά, φυτοφάρμακα, κορεσμένα λιπαρά, υδρογονωμένα φυτικά λίπη και άλλα ανθυγιεινά προσθετικά.

Επιπλέον, συστήνει τη λήψη αντιβιωτικών, αντιφλεγμονώδων και αντιαναλγητικών μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητα, αφού η κατάχρησή τους είναι επιζήμια για τον οργανισμό.

"Το ανθρώπινο σώμα είναι μία μηχανή που πρέπει να τρέφεται καλά, ώστε οι μύες να μπορούν να δουλέψουν σωστά και ο Λέο Μέσι τρώει και εργάζεται καλά. Είναι πολύ έξυπνος και ενστικτώδης άνθρωπος. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής", δήλωσε σε ιταλικό ραδιόφωνο ο Ποζέρ.

Photo credits: AP Photo/Victor R. Caivano

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ