ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τα δάκρυα του Τσάβι στο "αντίο" του Ινιέστα

Τα δάκρυα του Τσάβι στο "αντίο" του Ινιέστα

O θρύλος της Μπαρτσελόνα, Τσάβι δεν άντεξε το συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα στην εκδήλωση προς τιμήν του Αντρές Ινιέστα και έβαλε τα κλάματα μετά το τέλος της ομιλίας του πρώην συμπαίκτη του. (VIDEO)

Το βράδυ της Παρασκευής (18/05) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Αντρές Ινιέστα, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει απ' την Μπαρτσελόνα ύστερα από 22 χρόνια, κατά τα οποία κατέκτησε τα πάντα με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα".

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην αίθουσα "La Llotja" του "Καμπ Νόου", μεταξύ των οποίων ήταν οι Σαμουέλ Ετό, Τσάβι, Σέρχιο Μπουσκέτς, Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, καθώς κι ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ, Πάου Γκασόλ.

Το κλίμα, όπως είναι λογικό, ήταν συγκινησιακό φορτισμένο, με τον Τσάβι να μην αντέχει και μετά το τέλος της ομιλίας του Ινιέστα να βάζει τα κλάματα, την ώρα που ολόκληρη η αίθουσα προσέφερε ένα μοναδικό standing ovation στον 34χρονο χαφ.

"Πόσο γρήγορα πέρασαν 22 χρόνια. Ήρθα παιδί και φεύγω άνδρας, με μία υπέροχη οικογένεια. Δεν θέλω να μιλήσω για τους τίτλους, θέλω να πω απλά ένα ευχαριστώ", ήταν τα λόγια του Ινιέστα, ενώ νωρίτερα το λόγο είχε πάρει ο Τσάβι, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Όταν ήρθε στην πρώτη ομάδα ήταν 16 χρονών, αλλά δεν χρειαζόταν να του διδάξεις τίποτα. Ήταν ένα υπόδειγμα ποδοσφαιριστή με αξίες. Ένας φυσικός ηγέτης. Ήταν τιμή για εμένα να μοιραστώ μαζί του τόσες πολλές προκλήσεις και να κατακτήσω τόσους πολλούς τίτλους".

Απ' την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου δήλωσε πως "προσπαθήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες να του αλλάξουμε γνώμη, αλλά είχε πάρει ήδη την απόφασή του, η οποία είναι απόλυτα σεβαστή. Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Έχει συμβόλαιο ζωής με το σύλλογο και αυτή είναι απλά μία μικρή παρένθεση. Σ' ευχαριστώ για το ποδόσφαιρο και τις αξίες σου, οι οποίες είναι η κληρονομία σου".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ