ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Στην σκιά του Μέσι

Στην σκιά του Μέσι

Οι περισσότεροι επιθετικοί που αποκτήθηκαν από την Μπαρτσελόνα την εποχή του Μέσι περιορίστηκαν σε δεύτερο ρόλο. Τους επισκίασε ο Αργεντίνος. Από τον Ροναλντίνιο μέχρι τον Αλέξις Σάντσες.

Η κυριαρχία του Μέσι στην Μπαρτσελόνα είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Αργεντίνος από το 2004 και μετέπειτα που αγωνίζεται στους "μπλαουγκρανα" είναι, σταθερά, ο καλύτερος παίκτης των Καταλανών. Η παρουσία του έχει επισκιάσει την παρουσία σπουδαίων μεταγραφών στην Μπάρτσα.

Στην δεκαετή παρουσία του Μέσι στους Καταλανούς αγωνίστηκαν κορυφαίοι επιθετικοί αλλά πάντα κινήθηκαν στην σκιά του Αργεντίνου. Πολλά από τα γκολ που έβαλαν είχε συμμετοχή ο Μέσι. Παρά την φήμη τους, τα χρήματα και τα γκολ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον μικρό "μάγο" και να επιβληθούν με το παιχνίδι τους. Άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο επηρεάστηκαν από την παρουσία του. Από τον Ροναλντίνιο μέχρι τον Αλέξις Σάντσες. Θυμηθείτε τους.

Τιερί Ανρί (2007-2010)

Η τριετία του Τιερί Ανρί στην Μπαρτσελόνα δεν ήταν το ίδιο λαμπερή με την καριέρα του Γάλλου στην Άρσεναλ. Ο Ανρί ψηφίστηκε από τους φιλάθλους της Αρσεναλ ως ο καλύτερος ξένος στην ιστορία των "κανονιέρηδων". Στην Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε στην σκιά του Μέσι. Ο Γκουαρδιόλα τον χρησιμοποιούσε στα αριστερά της επίθεσης των "μπλαουγκράνα" ως στήριγμα του Αργεντίνου. Ο Ανρί, έβαλε 25 γκολ σε 61 συμμετοχές στην Λα Λίγκα.

Ροναλντίνιο (2003-2008)

H Mπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που ξεδίπλωσε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο ο Ροναλντίνιο. Τα χρόνια του Βραζιλιάνου στους "μπλαουγκράνα" ήταν τα καλύτερα της καριέρας του. Κέρδισε την χρυσή μπάλα και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Η εμφάνιση του Μέσι σε συνδυασμό με την άστατη προσωπική ζωή τον περιόρισε σε δεύτερο ρόλο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκρινε ότι η επιρροή του Βραζιλιάνου στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα είχε περιοριστεί και είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσει.

Eτό (2004-2009)

Ο Σάμουελ Ετό ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006 στο Παρίσι με αντίπαλο την Άρσεναλ όπως επίσης και ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009 στην Ρώμη κόντρα στην Μάντσεστερ Γ.

Την σεζόν 2008-09, όταν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρεμπλ (Πρώταθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ), η τριάδα των Μέσι, Ετό και Ανρί σημείωσε 100 γκολ (Μέσι 38, Ετό 36, Ανρί 26)! O Γκουαρδιόλα είχε αποφασίσει να παραμερίσει τον Ετό και ο Καμερουνέζος είδε την πόρτα της εξόδου. Η Ίντερ εκμεταλλεύτηκε το... λάθος της Μπαρτσελόνα αφού ο Ετό κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τους "νερατζούρι".

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (2009-2011)

Η καριέρα του Ιμπραχίμοβιτς στην Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλά μέχρι να... μιλήσει ο Μέσι. Ο Μέσι, σύμφωνα με τον Ιμπραχίμοβιτς, είχε ζητήσει να παίζει στην θέση του Σουηδού, περιορίζοντας τις κινήσεις του Ζλάταν στα άκρα της επίθεσης. Στην Μπάρτσα ο Ιμπραχίμοβιτς έμεινε μόλις ένα χρόνο και δόθηκε δανεικός στην Μίλαν.

Νταβίδ Βίγια (2010-2013)

Η μεταγραφή του Νταβίδ Βίγια από την Βαλένθια επικροτήθηκε από τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα. 35.000 φίλαθλοι της Μπαρτσα συγκεντρώθηκαν στο Καμπ Νόου όταν παρουσιάστηκε ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Ισπανίας. Ο χαρισματικός επιθετικός δεν αποδείχθηκε το ίδιο παραγωγικός όπως στην Βαλένθια. Συχνά ήταν αναποτελεσματικός επιθετικά. Δεν αισθάνθηκε ποτέ βολικά με τον ρόλο του να ανοίγει διαδρόμους στην επίθεση.

Ο Βίγια αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα ερχόμενος πολλές φορές από τον πάγκο ενώ οι συνεχόμενοι τραυματισμοί επηρέασαν την πορεία του. Το γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011 με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γ. ήταν το σημαντικότερο στην καριέρα του με την Μπάρτσα.

Αλέξις Σάντσες (2011-2014)

" Ο Αλέξις Σάντσες μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης", είχε δηλώσει ο Πεπ Γκουρδιόλα όταν η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε τον Χιλιανό επιθετικό. Ο Σάντσες, που πρωταγωνίστησε στο πρόσφατο Μουντιάλ στο κέντρο της επίθεσης της Χιλής, ήταν συνηθισμένος να αγωνίζεται ως ακραίος. Στην Μπαρτσελόνα είχε πιο ελεύθερο ρόλο αλλά κάτι οι συχνοί τραυματισμοί κάτι η παρουσία του Μέσι, τον ανάγκασαν να πάρει μεταγραφή στην Άρσεναλ. Φέτος είναι ο καλύτερος παίκτης των "κανονιέρηδων".

Πηγή: goal.com

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ