ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Απορρίφθηκε η έφεση του Μέσι

Απορρίφθηκε η έφεση του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της φοροδιαφυγής όπως αποφάσισε το δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του άσου της Μπαρτσελόνα που παραπέμπεται σε δίκη για φοροδιαφυγή ύψους 4 εκατ. 100.000 ευρώ. Ο Μέσι και ο πατέρας του Οράσιο, θα δικαστούν για τρία αδικήματα από την ισπανική δικαιοσύνη, που τους κατηγορεί για συστηματική φοροδιαφυγή από το 2006 έως το 2009. Για το λόγο αυτό, το 2013, ο Μέσι πλήρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ στις Ισπανικές Αρχές.

Ο πατέρας του Μέσι, κατηγορείται ότι είχε δημιουργήσει δίκτυο εταιρειών σε χώρες όπως το Μπελίζ και την Ουρουγουάη που του επέτρεπε να πουλάει τα δικαιώματα της "εικόνας" του γιου του και να μην δηλώνει τα αληθινά του εισοδήματα.

Ο Μέσι είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα λεπτό από την ζωή του για να διαβάσει ή να αναλύσει συμβόλαια ωστόσο,το δικαστήριο θεωρεί ότι είχε ενηλικιωθεί όταν υπέγραψε τα συμβόλαια και φαίνεται ως ο αποκλειστικός διαχειριστής της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η έλλειψη γνώσης των οικονομικών δεν σημαίνει ατιμωρησία για κάποιον που επωφελείται από μία απάτη ακόμα και αν αυτή έχει σχεδιαστεί και έχει χειρισθεί από άλλους, όπως στην περίπτωση του Αργεντίνου.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ