ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Σεγούρα, το αφεντικό της Μπαρτσελόνα

Σεγούρα, το αφεντικό της Μπαρτσελόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το αθλητικό οργανόγραμμα της Μπαρτσελόνα είναι εντυπωσιακό, με τον Τζουζέπ Σεγούρα από νταμπλούχος Ελλάδας το 2008 με τον Ολυμπιακό, να φιγουράρει πλέον ως το αφεντικό των "μπλαουγκράνα".

Δύο άνθρωποι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον Ολυμπιακό, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Μπαρτσελόνα από το φετινό καλοκαίρι.

Αν η παραπάνω πρόταση είχε γραφτεί λίγα χρόνια πριν, πολλοί θα πίστευαν πως είναι προϊόν μυθοπλασίας. Εδώ και λίγο διάστημα είναι όμως μια πραγματικότητα.

Τζουζέπ Σεγούρα και Ερνέστο Βαλβέρδε (ήταν μαζί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ το καλοκαίρι του 2008) βάζουν τα ρούχα εργασίας που φέρουν το έμβλημα της Μπαρτσελόνα, ο καθένας φυσικά από το δικό του πόστο. Και το όνομα του Σεγούρα δεν μπαίνει τυχαία πρώτο...

Ο Καταλανός πρώην καθηγητής, βοηθός προπονητή, προπονητής, τεχνικός διευθυντής, διαδέχθηκε τον Μάρτιο του 2008 τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού. Οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στην κατάκτηση του νταμπλ και έγινε ο πρώτος Ισπανός προπονητής που κατακτά πρωτάθλημα εκτός συνόρων.

ΟΣΦΠ-ΦΙΤΕΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / OLYMPIAKOS-WITESE / FRIENDLY
ΟΣΦΠ-ΦΙΤΕΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / OLYMPIAKOS-WITESE / FRIENDLY ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακολούθησε η θητεία (2009 - 2012) στη Λίβερπουλ ως τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας και η επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα το 2015 ως επικεφαλής ακαδημίας στην δεύτερη ομάδα των "μπλαουγκράνα". Από το φετινό καλοκαίρι ο Τζουζέπ Σεγούρα είναι ο γενικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, ο άνθρωπος που ηγείται του αθλητικού οργανογράμματος.

Η δομή λειτουργίας του καταλανικού συλλόγου είναι εντυπωσιακή και με ευδιάκριτους ρόλους. Το οργανόγραμμα της Μπαρτσελόνα είναι ξεκάθαρο και στην κορυφή του "δέντρου" φιγουράρει ο Τζουζέπ Σεγούρα.

Κάτω από τον γενικό διευθυντή της ομάδας, είναι οι Ρομπέρτ Φερνάντεθ (τεχνικός διευθυντής στην πρώτη ομάδα), Χοσέ Μαρί Μπακέρο & Γκιγιέρμο Αμόρ (επικεφαλής δίδυμο των επαγγελματικών ομάδων της ακαδημίας, Barca B και U-19A, U-19B), Τζόρντι Ρόουρα & Αουρέλι Αλτιμίρα (επικεφαλής των μη επαγγελματικών ομάδων της ακαδημίας) και Τζουζέπ Μποάδα (επικεφαλής του τμήματος scouting).

"Υπόλογος" στον Ρομπέρτ Φερνάντεθ είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής της πρώτης ομάδας, με βοηθούς τους Γιον Ασπιάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο που είχε και στον Ολυμπιακό), ενώ στους Χοσέ Μάρι Μπακέρο & Γκιγέρμο Αμόρ δίνουν αναφορά οι Ζεράρ Λόπεθ (τεχνικός Barca B), Γκαμπριέλ Γκαρθία (τεχνικός U-19A) & Ενρίκε Άλβαρεθ (τεχνικός U-19B).

Οι Τζόρντι Ρόουρα & Αουρέλι Αλτιμίρα είναι υπεύθυνοι για τους προπονητές Φρανσέσκ Αρτίγα (U-16A), Σέρτζι Μιλά (U-16B), Κάρλες Μαρτίνεθ (U-14A), Νταβίδ Σάντσεθ (U-14B & U-10D), Μαρκ Σέρα (U-12A), Τζόρντι Πέρεθ (U-12B), Ντανιέλ Όρκας (U-12C), Πάου Μοράλ (U-12D), Όσκαρ Τζουρκέρα (U-10A), Χουάν Αντόνιο Χιλ (U-10B), Άλμπερτ Πούτζ (U-10C), Ντανιέλ Σεγόβια (PRE -U10), Ρίτσαρντ Σεγάρα (γυμναστής τερματοφυλάκων).

Στην φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την δομή λειτουργίας της Μπαρτσελόνα, όπως ανακοινώθηκε μέσω συνέντευξης Τύπου στις 18 Ιουλίου, με τον Τζουζέπ Σεγούρα να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα:

Σεγούρα, το αφεντικό της Μπαρτσελόνα

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Ο Νεϊμάρ αποδέχθηκε την πρόταση και πάει Παρί"
Βαλβέρδε: "Αντιμετωπίζω φυσιολογικά τους Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ"
Ο Πουγιόλ την... είπε στον Τσάβι για τις επιστροφές
Ανακοίνωσε Σεμέδο η Μπαρτσελόνα
Μέσι: "Θέλω πολύ να γνωρίσω τον Βαλβέρδε"
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ