ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Σε pole position για Γκριεζμάν η Μπαρτσελόνα

Atletico de Madrid's Antoine Griezmann, right, heads the ball with Barcelona's Samuel Yves Umtiti during a Spain's La Liga soccer match between Atletico de Madrid and FC Barcelona at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 26, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Atletico de Madrid's Antoine Griezmann, right, heads the ball with Barcelona's Samuel Yves Umtiti during a Spain's La Liga soccer match between Atletico de Madrid and FC Barcelona at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 26, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε pole position για την απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν το καλοκαίρι του 2018. Η πρώτη επαφή με τον Γάλλο, η φθίνουσα ρήτρα και οι οικογενειακοί λόγοι.

Αν και δεν έχουμε μπει σε μεταγραφικούς ρυθμούς ενόψει της χειμερινής περιόδου (Ιανουάριος), στην Μπαρτσελόνα ήδη σχεδιάζουν την επόμενη θερινή.

Μπορεί ο Φιλίπε Κοουτίνιο να παραμένει ο πρώτος στόχος των "μπλαουγκράνα" για το καλοκαίρι του 2018, αλλά τα προβλήματα στην προηγούμενη διαπραγμάτευση με τη Λίβερπουλ έχουν κάνει επιφυλακτικούς τους διοικούντες την ομάδα της Βαρκελώνης.

Φυσικά, υπάρχει plan b κι αυτό ηχεί στο όνομα του Αντουάν Γκριεζμάν. Μάλιστα, φέρεται να έχει γίνει μια πρώτη άτυπη επαφή ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα. Σύμφωνα με τη "Sport" η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε pole position σχετικά με το Γάλλο, σε περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτησή του. Το ποσό είναι fixed κι αυτό βοηθά.

Η ισχύουσα ρήτρα αποδέσμευσης του 26χρονου Γάλλου από την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ, αλλά από την πρώτη ημέρα του Ιουλίου του 2018 (1/7) θα "πέσει" στα 100.000.000 ευρώ.

Κι ο Γκριεζμάν δεν δείχνει μέχρι τώρα διάθεση αναδιαπραγμάτευσης με την Ατλέτικο. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, εκτιμάται από όλον τον "μπλαουγκράνα" οργανισμό (τεχνικό επιτελείο, τεχνική διεύθυνση, διοίκηση) ότι μπορεί να "ταιριάξει" αρμονικά με Μέσι και Λουίς Σουάρες.

Πέραν των οικονομικών, υπάρχουν και "οικογενειακοί" σύμμαχοι. Η σύζυγος του Γκριεζμάν (Έρικα Τσοπερένα) είναι από την Ντονόστια (Χώρα των Βάσκων) και παρά το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, αμφότεροι θα ήθελαν να μείνουν στην Ισπανία.

Κάθε μέρα που περνά, ο Αντουάν Γκριεζμάν κερδίζει έδαφος (έναντι του Φιλίπε Κοουτίνιο) και πιθανότατα μέχρι το τέλος της σεζόν θα περάσει στην κορυφή της μεταγραφική λίστας της Μπαρτσελόνα.

Photo credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ