ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ρομάριο: "Έφυγα από την Μπαρτσελόνα για τα πάρτι"

Barcelona's Brazilian striker Romario (r) gets the better of Jose Mari Garcia of Osasuna in a first division soccer match on Saturday, Feb. 19, 1994 in Barcelona. Romario went on to score three goals as Barcelona hit form in an impressive 8-1 victory. (AP Photo/Amilcar de Leon)
Barcelona's Brazilian striker Romario (r) gets the better of Jose Mari Garcia of Osasuna in a first division soccer match on Saturday, Feb. 19, 1994 in Barcelona. Romario went on to score three goals as Barcelona hit form in an impressive 8-1 victory. (AP Photo/Amilcar de Leon) AP

Ο Ρομάριο επιβεβαίωσε ότι... κατέστρεψε την καριέρα του για να περνάει καλά. Ο Βραζιλιάνος αποκάλυψε ότι έφυγε κακήν κακώς από την Μπαρτσελόνα για τα... πάρτι στην πατρίδα του.

Ο Ρομάριο υπήρξε ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου για ένα διάστημα τη δεκαετία του '90 και θα μπορούσε να συνεχίσει να γράφει ιστορία, εάν η προσωπικότητά του ήταν λίγο πιο ταιριαστή με τις απαιτήσεις του επαγγελμαιτκού ποδοσφαίρου.

Ο Βραζιλιάνος οδήγησε την εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994, διακόπτοντας μία... ξηρασία 24 ετών για τη "σελεσάο", έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα την ίδια χρονιά, αλλά ο Ιανουάριος του 1995, λίγο μετά από την κατάκτηση του βραβείου της FIFA για τον Κορυφαίο Παίκτη του κόσμου, τον βρήκε να αγωνίζεται με τη Φλαμένγκο στη Βραζιλία.

Η κόντρα του με τον Γιόχαν Κρόιφ, μετά και από μία βαριά ήττα 0-5 από τη Ρεάλ στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το "ποτήρι", με τον Βραζιλιάνο να αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και ούτε καν να δοκιμάσει σε άλλον μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ο Ρομάριο, γερουσιαστής στην πατρίδα του πλέον, επιβεβαίωσε ότι ο λόγος που δεν συνέχισε στην Ευρώπη και επέστρεψε στη Βραζιλία ήταν τα... πάρτι.

"Τα πάρτι στη Βραζιλία ήταν πολύ καλά και ήμουν χαρούμενος. Η Μπαρτσελόνα μου προσέφερε πολλά λεφτά για να μείνω, αλλά δεν μετανιώνω για κάτι, ίσως μόνο για το ότι έχασα μερικά βραβεία για τον Κορυφαίο Παίκτη της σεζόν, κάτι που είναι φυσιολογικό", τόνισε στο "FOX Sports".

Ο Ρομάριο αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα σε ηλικία 29 ετών και μετά από μόλις 1,5 σεζόν στο "Καμπ Νόου", έχοντας 65 συμμετοχές και 39 τέρματα.

Τα γκολ του Ρομάριο με την Μπαρτσελόνα το 1993-1994

Photo credits: AP Photo/Amilcar de Leon

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ