ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ρεκόρ στα πέναλτι η Μπαρτσελόνα

Ρεκόρ στα πέναλτι η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα με το πέναλτι που κέρδισε στην αναμέτρηση της Τετάρτης (17/2) με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα πέναλτι στις 24 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μόλις 24 αγωνιστικές χρειάστηκαν στη Μπαρτσελόνα για να φτάσει τα 12 πέναλτι, με τελευταίο αυτό που κέρδισε στην αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Χιχόν το βράδυ της Τετάρτης (17/2), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η προηγούμενη, αντίστοιχη, επίδοση άνηκε και πάλι στη Μπαρτσελόνα τη σεζόν 1989-90 με 11 πέναλτι σε 24 αγωνιστικές. Η ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της, άτυπης, αυτής λίστας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 1987-88 και τη σεζόν 2011-12 με 10 πέναλτι σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Οι "μπλαουγκράνα" έχουν 14 αγωνιστικές μπροστά τους προκειμένου να ισοφαρίσουν και, γιατί όχι, να σπάσουν το ρεκόρ των πέναλτι συνολικά στη σεζόν. Κάτοχος της συγκεκριμένης επίδοσης είναι η Ρεάλ τη σεζόν 2011-12 με 13 εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Από τα 12 πέναλτι που έχει κερδίσει η Μπάρτσα, έχει αστοχήσει στα πέντε, με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ να έχουν από δυο χαμένα πέναλτι και τον Σουάρες να καταγράφει την πρώτη του άστοχη εκτέλεση στην αναμέτρηση με τη Χιχόν.

Τα κερδισμένα πέναλτι της Μπαρτσελόνα

- Αθλέτικ Μπιλμπάο, εκτός έδρας: αστόχησε ο Μέσι στο 31'

- Λεβάντε, εντός έδρας: εύστοχος ο Μέσι στο 61', άστοχος στο 75'

- Λας Πάλμας, εντός έδρας: αστόχησε ο Νεϊμάρ στο 66'

- Σεβίλλη, εκτός έδρας: εύστοχος ο Νεϊμάρ στο 74'

- Ράγιο Βαγιεκάνο, εντός έδρας: εύστοχος στο 22', άστοχος στο 32'

- Βιγιαρεάλ, εντός έδρας: εύστοχος ο Σουάρες στο 70'

- Μπέτις, εντός έδρας: άστοχος ο Νεϊμάρ στο 29'

- Αθλέτικ Μπιλμπάο, εντός έδρας: εύστοχος ο Μέσι στο 7'

- Θέλτα, εντός έδρας: εκτέλεση με πάσα από τον Μέσι στον Σουάρες στο 81'

- Χιχόν, εκτός έδρας: άστοχος ο Σουάρες στο 60'

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ