ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πρώτη φορά στον Μέσι το βραβείο της La Liga!

Πρώτη φορά στον Μέσι το βραβείο της La Liga!

Ο Λιονέλ Μέσι έριξε ένα από τα τελευταία "κάστρα" που είχαν απομείνει καθώς κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του το βραβείο της La Liga για τον κορυφαίο παίκτη κάθε μήνα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Αυτό και αν αποτελεί είδηση! Ο Λιονέλ Μέσι έχει κατακτήσει σχεδόν κάθε ομαδικό τίτλο και ατομική διάκριση σε συλλογικό επίπεδο όμως μέχρι πρότινος δεν είχε πιάσει ποτέ στα χέρια του το "Premio BBVA", το βραβείο δηλαδή που απονέμει η διοργανώτρια αρχή στον καλύτερο παίκτη της La Liga κάθε μήνα.

Τον Ιανουάριο του 2016 ήταν η σειρά του συγκεκριμένου βραβείου να προστεθεί στην τεράστια τροπαιοθήκη του, με την La Liga να τον επιβραβεύει για τον τρομερό μήνα που διένυσε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και να του δίνει τον τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Πρώτη φορά στον Μέσι το βραβείο της La Liga!

Τι έκανε σε αυτό το διάστημα; Πέτυχε χατ-τρικ στο 4-0 επί της Γρανάδα (9/1), ένα γκολ στο 6-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο (17/1), ένα γκολ στο 2-1 επί τη Μάλαγα (23/1) και ένα γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (30/1), ενώ το μοναδικό ματς στο οποίο δεν σκόραρε ήταν το πρώτο του μήνα (2/1) όταν η Μπαρτσελόνα αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς γκολ στην έδρα της Εσπανιόλ.

Πρώτη φορά στον Μέσι το βραβείο της La Liga!

Συνολικά βρήκε 6 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο πρωτάθλημα τον περασμένο μήνα και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να πάρει τους 13 από τους 15 πόντους που διεκδίκησε (κρατώντας έτσι την πρωτοπορία), με τον Αργεντίνο να γίνεται ο δεύτερος συνολικά παίκτης των "μπλαουγκράνα" που κατακτάει το βραβείο (θεσπίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2013) μετά τον Νεϊμάρ που το πήρε τον Νοέμβριο του 2015...

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ