ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πετρ Τσεχ, το 123ο "θύμα" του Μέσι!

Πετρ Τσεχ, το 123ο "θύμα" του Μέσι!

Ο Πετρ Τσεχ είδε το όνομά του να μπαίνει στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας καθώς έγινε ο 123ος τερματοφύλακας απέναντι στον οποίο ο Λιονέλ Μέσι έχει πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στην καριέρα του! Το δώρο της "Mundo Deportivo" στον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Ο Πετρ Τσεχ αντιστεκόταν σθεναρά για πολλά χρόνια στον Λιονέλ Μέσι έχοντας καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του κόντρα στον Αργεντίνο σε έξι συνολικά ραντεβού της Τσέλσι απέναντι στη Μπαρτσελόνα όμως το βράδυ της Τρίτης ένα ακόμα κάστρο... έπεσε κάνοντας μάλιστα εκκωφαντικό θόρυβο.

Μέσα σε μόλις 12 λεπτά ο πέντε φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας έστειλε δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα των "κανονιέρηδων" νικώντας ισάριθμες τον Τσέχο και πλέον ο έμπειρος κίπερ προστέθηκε στην... ατελείωτη λίστα των ποδοσφαιρικών θυμάτων του "Pulga".

Συγκεκριμένα έγινε ο 123ος συνολικά τερματοφύλακας που δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ στην καριέρα του από τον Μέσι, με τον "αγαπημένο" αντίπαλο του Αργεντινού να είναι ο Ίκερ Κασίγιας στον οποίο έχει σκοράρει 17 φορές στα ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ακολουθούν οι Ντιέγκο Άλβες (Βαλένθια) με 16 γκολ παθητικό και Γκόρκα Ιραϊθόθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και Αντρές Φερνάντες με 15 γκολ.

Πετρ Τσεχ, το 123ο "θύμα" του Μέσι!

Οι δύο τελευταίοι έχουν να υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι έχουν αμφότεροι αποκρούσει πέναλτι του Μέσι, με τον Ιραϊθόθ να έχει δεχτεί ωστόσο και ένα από τα ωραιότερα γκολ στην καριέρα του Αργεντινού άσου, όταν σε ένα ματς στο San Mames είχε ντριμπλάρει πέντε παίκτες της Μπιλμπάο πριν τον νικήσει με αριστερό διαγώνιο πλασέ.

Ένας από τους ελάχιστους "μεγάλους" γκολκίπερ που δεν έχουν νικηθεί ακόμα από τον Μέσι είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, με τους δυο τους να έχουν πάντως βρεθεί μόνο μία φορά αντιμέτωποι: στον περυσινό τελικό του Champions League στο Βερολίνο όταν είχαν σκοράρει για τη "Μπάρτσα" οι Ράκιτιτς, Σουάρες και Νεϊμάρ.

Σημειώνεται πως ο Λιονέλ Μέσι είναι κεντρική φιγούρα στα πρωτοσέλιδα και των δύο μεγάλων αθλητικών εφημερίδων της Καταλωνίας δύο ημέρες μετά τη σπουδαία νίκη επί της Άρσεναλ.

Η "Mundo Deportivo" παρουσιάζει το ξεχωριστό δώρο που του έκανε (ένα παλαιότερο πρωτοσέλιδό της με ατάκα από το παιδί του "Μπαμπά, πας πάλι να βάλεις γκολ;") ενώ η "Sport" έχεί τίτλο "Η ιδιοφυία του να περπατάς" και την υποσημείωση πως ο Μέσι έτρεξε λιγότερο από όλους στο "Emirates" ενώ συνολικά έχει καλύψει 33 χιλιόμετρα λιγότερα στο Champions League έναντι του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Πετρ Τσεχ, το 123ο "θύμα" του Μέσι!
Πετρ Τσεχ, το 123ο "θύμα" του Μέσι!
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ