ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πέναλτι: η αχίλλειος πτέρνα του Μέσι

Πέναλτι: η αχίλλειος πτέρνα του Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι είναι μάγος παγκόσμιας κλάσης με τη μπάλα στα πόδια... εκτός αν αυτή είναι στημένη στην ασπρη βούλα. Διαβάστε για τα πέναλτι που τείνουν να εξελιχτούν σε κατάρα για τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Μετράει 418 γκολ (σε 490 ματς) με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα με την οποία δεν υπάρχει τίτλος που να μην έχει κατακτήσει και είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τέσσερις Χρυσές Μπάλες, παρόλα αυτά υπάρχει ένα στοιχειό που κάνει τον Λιονέλ Μέσι να δείχνει πως είναι και αυτός... κοινός θνητός.

Αυτό έχει να κάνει με την ευστοχία του από τα 11 βήματα, με την αποτυχία του να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι κόντρα στη Λεβάντε στο 75ο λεπτό (μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του είχε ένα εύστοχο και ένα άστοχο πέναλτι στο ίδιο ματς) να φαίνεται πως δεν ήταν κάτι το συμπτωματικό.

Ουσιαστικά, το ιδιαίτερο αυτό τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ δεν ταιριάζει στον Μέσι αν πιστέψουμε στους αριθμούς. Ήταν το έκτο χαμένο πέναλτι για τον "Pulga" από τα 12 τελευταία που επιχείρησε και δεν υπάρχει πλέον κανείς άλλος παίκτης στη La Liga που να έχει χάσει περισσότερα από αυτόν την τελευταία δεκαετία (ίδιο αριθμό έχει χάσει και ο Άλβαρο Νεγρέδο) ενώ υπάρχουν πλέον μόνο δύο παίκτες στην ιστορία της "Μπάρτσα" που έχουν μεγαλύτερο αριθμό χαμένων εκτελέσεων (6 ο Μέσι σε 44 εκτελέσεις, 7 οι Ετό και Θέσαρ).

Πέναλτι: η αχίλλειος πτέρνα του Μέσι

Συνολικά μετράει 15 χαμένα πέναλτι σε 65 συνολικά προσπάθειες σε όλη του την καριέρα στη Μπαρτσελόνα ενώ από τα 81 συνολικά πέναλτι που έχει χτυπήσει σε όλη την επαγγελματική καριέρα του (σε Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής, συμπεριλαμβανομένων και των εκτελέσεων στη "ρωσική ρουλέτα') έχει χάσει τα 17.

Πέναλτι: η αχίλλειος πτέρνα του Μέσι

Ποσοστό ίσο με 21% και όπως γίνεται αντιληπτό, το συγκεκριμένο νούμερο ξενίζει όταν έχουμε να κάνουμε με έναν τόσο χαρισματικό και προικισμένο παίκτη όπως ο Λιονέλ Μέσι.

"Το ότι χάνει πέναλτι δεν λέει τίποτα σχετικά με το αν είναι υπεράνθρωπος ή όχι ο Μέσι. Στο ίδιο μάτς πέτυχε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Λεβάντε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος έχει υπερασπιστεί στο πρόσφατο παρελθόν τον Μέσι λέγοντας:

"Αυτοί που χάνουν πέναλτι είναι αυτοί που τολμούν να αναλάβουν τις εκτελέσεις τους και σε εμάς ο παίκτης που παίρνει την ευθύνη είναι αναμφίβολα ο Λιονέλ Μέσι".

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 15 χαμένα πέναλτι ως παίκτης των "μπλαουγκράνα" ο Μέσι έχει χάσει τα 10 στο "Camp Nou" και εννέα εξ αυτών μπροστά από τη βόρεια εξέδρα (στα αριστερά της εικόνας όπως παρακολουθούμε τα ματς τηλεοπτικά), όπως συνέβη και με αντίπαλο τη Λεβάντε.

Τα χαμένα πέναλτι του Μέσι (2008-2014):

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ