ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

O Μέσι έκλεισε 10 χρόνια από το ντεμπούτο του με τη "Μπάρτσα" και το Sport24.gr θυμάται 10 διάσημες ατάκες που έχουν ειπωθεί για αυτόν. Από Ράικαρντ και Τεν Κάτε μέχρι Γουαρδιόλα και Μαραντόνα.

Η 16η Οκτωβρίου 2014 είναι μία ξεχωριστή ημερομηνία στην καριέρα αλλά και στη ζωή γενικότερα του Λιονέλ Μέσι καθώς συμπληρώθηκαν ακριβώς 10 χρόνια από τότε που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα .

Ήταν ένα φιλικό των "μπλαουγκράνα" κόντρα στην Πόρτο με το οποίο εγκαινιάστηκε το "Ντραγκάο" και ο ανήλικος τότε (17 ετών γαρ) Μέσι είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι αντί του Ντέκο, με εκείνο το παιχνίδι να αποτελεί το εφαλτήριο μίας μεγάλης καριέρας.

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Μίας καριέρας που βρίσκει τον "Pulga" στα 27 του χρόνια να έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ που θα μπορούσε να μπει στο διάβα του και να μετράει ήδη 21 τίτλους, με 361 γκολ σε 434 εμφανίσεις του με τους Καταλανούς σε όλες τις διοργανώσεις!

Με αφορμή λοιπόν την 10η επέτειο από το ντεμπούτο του Αργεντίνου άσου, το Sport24.gr σας θυμίζει 10 εντυπωσιακές ατάκες που έχουν ειπωθεί για το "διαμάντι" της Μπαρτσελόνα αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο τότε τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Φρανκ Ράικαρντ, σε συνέντευξη Τύπου μετά το ντεμπούτο του Μέσι στη La Liga, με αντίπαλο την Εσπανιόλ (16 Οκτωβρίου 2004):

"Το να τον βάλω στο παιχνίδι δεν ήταν ένα βραβείο για την καλή δουλειά του στην προπόνηση. Τον ρίξαμε στο γήπεδο για την ποιότητά που έχει και επειδή είδα τον Ντέκο λίγο κουρασμένο. Ο Μέσι παίζει από τα αριστερά, είναι πολύ καλός ντριμπλέρ που μπορεί να συγκλίνει προς τα μέσα και μπορεί να κάνει σουτ με το αριστερό του πόδι".

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Ο Χεν Τεν Κάτε, βοηθός του Ράικαρντ στη Μπαρτσελόνα την ημέρα που ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα (φιλικό κόντρα στην Πόρτο στις 16 Νοεμβρίου 2003) από το βιβλίο "Messi" του Guilem Balague:

"Έμοιαζε σαν να έπαιζε για εμάς για μία ζωή, η κίνησή του ήταν τόσο φυσική. Την πρώτη φορά που η μπάλα ήρθε σε αυτόν δημιούργησε μία ευκαιρία για γκολ. Την δεύτερη φορά παραλίγο να σκοράρει. Εάν είσαι 15 ή 16 χρόνων σε ένα ματς με αντίπαλο την Πόρτο, στα εγκαίνια ενός κατάμεστου νέου σταδίου, και κάνεις όλα αυτά, αυτό συμβαίνει επειδή είσαι κάτι το ξεχωριστό. Ο Φρανκ (Ράικαρντ) και εγώ κοιταχτήκαμε και είπαμε: "Tι στο διάολο; Το είδες αυτό;"

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Η μητέρα του, Σέλια Μέσι, στο τηλεοπτικό σόου "Informe Robinson" του "Canal Plus TV' τον Δεκέμβριο του 2007:

"Όταν ήταν μικρός στο σπίτι ήταν πολύ άτακτος. Παίζαμε χαρτιά και δεν ήθελε κανείς να παίζει μαζί του γιατί ξέραμε ότι αργά ή γρήγορα θα έκανε κλεψιά. Ήταν πολύ κακομαθημένος... ήταν σαν πρίγκηπας ανάμεσα στους φίλους του, τον αγαπούσαν όλοι. Ήταν ηγέτης ανάμεσά τους από τον τρόπο που χειριζόταν τη μπάλα. Αυτός έλαμψε".

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Ο συντάκτης της "Mundo Depotivo", Begona Villarubia, μετά το πρώτο γκολ του Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αλμπαθέτε τον Μάιο του 2005:

"Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο στέμμα για μία σεζόν που έκανε πάντα προπονήσεις με τη νέα ομάδα, αν και έπαιξε σε όλα τα ματς της ομάδας Νέων. Ο Μέσι τώρα αισθάνεται πως ο τίτλος της La Liga που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει στα χέρια της Μπαρτσελόνα, είναι δικός του".

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μετά το χατ-τρικ του Μέσι στο 3-3 της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Camp Nou", τον Μάρτιο του 2007:

"Ξέρω ήδη τον παίκτη που θα πάρει τη θέση μου στο ποδόσφαιρο, και το όνομά του είναι Λιονέλ Μέσι. Έχει κάτι το διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Είναι ένας ηγέτης που αποτελεί πρότυπο".

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Ο συμπαίκτης του στη Μπαρτσελόνα, Ντέκο, μετά το γκολ... αλα Μαραντόνα του Μέσι κόντρα στη Χετάφε, τον Απρίλιο του 2007:

"Αυτά είναι γκολ που περνούν στην ιστορία. Είναι το ομορφότερο γκολ που έχω δει ποτέ και, μην ξεχνάτε, έχω δει τον Ρονάλντο, τον Μαραντόνα και τον Ροναλντίνιο live. Το αποψινό γκολ ήταν τέλειο. Χάρηκα πάρα πολύ για εκείνον. Είναι απίστευτα ταπεινός και ξεχειλίζει από ποιότητα. Στα 18 του ήταν στη Μπαρτσελόνα, στα 19 του βάζει τέτοια γκολ. Είναι εντυπωσιακό".

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Ο τότε τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μετά το γκολ του Μέσι στον τελικό του Champions League το 2011 κόντρα στην ομάδα του:

"Άξιζαν το τρόπαιο, έπαιξαν με σωστό τρόπο και διασκεδάζουν με το στιλ ποδοσφαίρου που παίζουν. Σε γοητεύουν με τις πάσες που κάνουν και δεν καταφέραμε ποτέ να ελέγξουμε τον Μέσι. Πολλοί όμως το έχουν πει αυτό. Στα χρόνια που είμαι προπονητής, είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει".

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γουαρδιόλα, όταν ο Μέσι έσπασε σε ηλικία μόλις 24 ετών (το Μάρτιο του 2012) το ρεκόρ 57 ετών που κατείχε ο Θέσαρ Ροντρίγκες ως ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου:

"Ο Λέο μπήκε δίκαια στα βιβλία της ιστορίας. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε τον καλύτερο παίκτη από κάθε άποψη. Κάνει τα πάντα και το κάνει κάθε τρεις ημέρες. Δεν σκοράρει απλά γκολ, σκοράρει και φοβερά γκολ. Το καθένα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Ζητώ συγγνώμη από όσους προσπαθούν να πάρουν το θρόνο του αλλά αυτό το παιδί είναι ξεχωριστό και καλύτερο από όλους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε στην ομάδα μας".

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, μετά την εμφάνιση του Μέσι και τις δύο ασίστ του στη νίκη με 2-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο τον Σεπτέμβριο του 2014 στο "Camp Nou":

"Ο Μέσι δεν είναι μόνο ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο για τα γκολ που πετυχαίνει ή για τις ασίστ του αλλά για τα πάντα. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο ακόμα και στην άμυνα, αυτή είναι η τέλεια βερσιόν του Μέσι. Κάνει πράγματα που δεν μπορείς να δεις ούτε στο "Oliver and Benji" (παιδικό καρτούν) ή στο Play Station. Ό,τι κάνει, αγγίζει το απίθανο. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι αλλά είναι ευχαρίστηση και προνόμιο να έχεις τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου στην ομάδα σου. Χωρίς αμφιβολία".

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

Η Κάρμεν Θάρα, κόρη του προηγούμενου κατόχου του ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα στη La Liga, Τέλμο Θάρα, όταν ο Μέσι έφτασε ένα ρεκόρ που κρατούσε για 60 χρόνια:

Οι 10 καλύτερες ατάκες για Μέσι

"Το σίγουρο είναι πως ο πατέρας μου θα ήταν χαρούμενος για τον Μέσι που έσπασε το ρεκόρ του. Και αυτό γιατί δείχνει ένα πολύ ευγενικό πρόσωπο εντός και εκτός γηπέδου".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ