ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι πρώτες φωτογραφίες από το νέο "Camp Nou"

Οι πρώτες φωτογραφίες από το νέο "Camp Nou"

Η Μπαρτσελόνα επέλεξε την ιαπωνική εταιρία, NIKKEN SEKKEI, για την ολική ανακαίνιση του "Camp Nou". Δείτε φωτογραφίες από το πρότζεκτ των Ιαπώνων.

Η ιαπωνική εταιρία, NIKKEN SEKKEI μαζί με τους αρχιτέκτονες Τζουάν Πασκουάλ και Ραμόν Αοσιό νίκησε τις HKS, COX & Batell i Roig, BIG & IDOM & BAAS Arquitectes και POPULOUS + Mias Arquitectes + RCR Arquitectes και θα αναλάβει την ολική ανακαίνιση - στο ίδιο ακριβώς σημείο - του "Camp Nou".

Η NIKKEN SEKKEI έχει πάνω από 100 χρόνια ιστορίας και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές στην Ασία. Είναι η εταιρία που ανέλαβε τις Saitama Super Arena, Gran Cisne της Niigata και Tokio Dome.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το πρότζεκτ που επιλέξαμε για το μέλλον του "Camp Nou". Είναι μια καλή είδηση για όλους τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα", υποστήριξε ο πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου". Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια και τέσσερα καλοκαίρια (2017-2021), ενώ θα συνεχίσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα να χρησιμοποιείται κανονικά, ως έδρα της Μπαρτσελόνα.

Στη διάρκεια της πρώτης φάσης του έργου, η χωρητικότητα του γηπέδου θα μειωθεί στις 95.150 θέσεις. Το 2014 είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα κατασκευής νέου γηπέδου σε διαφορετική τοποθεσία, ωστόσο αυτή η σκέψη απερρίφθη.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το νέο "Camp Nou"

Εδώ η μπροστινή όψη του νέου γηπέδου της Μπαρτσελόνα:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ