ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι 5+2 παίκτες που αποχωρούν απ' την Μπαρτσελόνα

Οι 5+2 παίκτες που αποχωρούν απ' την Μπαρτσελόνα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Mundo Deportivo", η πιθανή αγορά του Φιλίπε Κοουτίνιο απ' τη Λίβερπουλ, αναγκάζει τους διοικούντες την Μπαρτσελόνα να βγάλουν στο... σφυρί 5+2 ποδοσφαιριστές ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο την απόκτηση του Φιλίπε Κοουτίνιο απ' τη Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος σταρ αποτελεί διακαή πόθο των ανθρώπων της "Μπάρτσα" απ' το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η άρνηση της αγγλικής ομάδας να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης είχε ως αποτέλεσμα να "ναυαγήσει" η περίπτωσή του.

Παρ' όλα αυτά, το έδαφος φαίνεται πως είναι πρόσφορο ενόψει Ιανουαρίου. Βέβαια, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του 24χρονου μεσοεπιθετικού, χρειάζονται περίπου 145.000.000 ευρώ, το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξουν και ανάλογες αποχωρήσεις απ' το ρόστερ προκειμένου να υπάρξει, όσο είναι δυνατόν, ισοσκελισμός εσόδων-εξόδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της " Mundo Deportivo", υπάρχουν πέντε παίκτες που βρίσκονται στη transfer list των Καταλανών ενόψει Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Αρντά Τουράν, Χαβιέρ Μαστσεράνο, Ραφίνια, Αλέις Βιδάλ και Ζεράρ Ντεουλοφέου, το μέλλον των οποίων θεωρείται κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται απ' τον Ερνέστο Βαλβέρδε, υπήρξαν προσπάθειες να αποχωρήσει το καλοκαίρι για χάρη της Γαλατασαράι, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα και μετά τον Ιανουάριο, με ομάδες απ' την Κίνα να έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ο "ΦΕΥΓΑΤΟΣ" ΜΑΣΤΣΕΡΑΝΟ ΚΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΟΥΑΡΕΘ-ΓΚΟΜΕΣ

Από εκεί και πέρα, ο Ραφίνια έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως θέλει να φύγει απ' την ομάδα προκειμένου να βρει χρόνο συμμετοχής, αφού έχει θέσει ως στόχο να βρίσκεται στην αποστολή της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Ο Βιδάλ θέλει να μείνει στην "Μπάρτσα", αλλά οι άνθρωποι της ομάδας δεν θα έλεγαν "όχι" σε μία πιθανή μεταγραφή, ενώ ο Ντεουλοφέου, παρότι επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι, δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπο του.

Όσον αφορά στον Χαβιέρ Μαστσεράνο, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να παραμείνει στην ομάδα μετά το πέρας του Ιανουαρίου. Απλά, ο τραυματίας του Σαμουέλ Ουμτιτί καθυστερήσει την αποχώρησή του. Το μέλλον του Αργεντινού μεσοαμυντικού βρίσκεται στα γήπεδα της Κίνας, αν και κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, είχε μπει στο στόχαστρο της Γιουβέντους.

Τέλος, υπάρχουν δύο ακόμη ποδοσφαιριστές που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν παρελθόν. Ο λόγος για τους Ντένις Σουάρεθ και Αντρέ Γκόμες. Για τον πρώτο, υπάρχει υπαρκτό ενδιαφέρον της Νάπολι, ενώ ο δεύτερος θα αποχωρήσει μόνο σε περίπτωση που έρθει μία καλή οικονομικά πρόταση, αφού ο Βαλβέρδε έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να συναινέσει στην παραχώρησή του, αν δεν βρεθεί ένας άξιος αντικαταστάτης του.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Mundo Deportivo:

Οι 5+2 παίκτες που αποχωρούν απ' την Μπαρτσελόνα

Photo Credits: AP Images

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ