ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι 10 παίκτες που πουλάει η Μπαρτσελόνα

Οι 10 παίκτες που πουλάει η Μπαρτσελόνα

H "Marca", επηρεασμένη απ' τη "Black Friday", παρουσίασε τους δέκα ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα που βρίσκονται στην transfer list ενόψει Ιανουαρίου, μεταξύ των οποίων είναι και ονόματα-έκπληξη.

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, όμως ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες μεταγραφικές φήμες ενόψει Ιανουαρίου. Μεταξύ των ομάδων που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δραστήριες κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι κι η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί, μετά την απώλεια του Νεϊμάρ το περασμένο καλοκαίρι, θέλουν να ενισχυθούν σημαντικά, με το όνομα του Φιλίπε Κοουτίνιο να βρίσκεται στην... πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, πέρα απ' τις αγορές, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Μάλιστα, η " Marca", επηρεασμένη απ' τη "Black Friday", παρουσίασε τους δέκα παίκτες που βρίσκονται στην transfer list της "Μπάρτσα". Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, σκοπός των Καταλανών είναι να συγκεντρώσουν περίπου 50.000.000 ευρώ από πωλήσεις παικτών, αφού υπάρχει σημαντική "τρύπα" ύψους 150.000.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως, παρότι το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από 24 ποδοσφαιριστές, οι -σχεδόν- μισοί εξ αυτών θα μπορούσαν, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσουν παρελθόν τον Ιανουάριο, αρκεί να έρθει μία ικανοποιητική πρόταση. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν να φύγουν δέκα παίκτες. Ωστόσο, οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα δεν θα έλεγαν "όχι" στην πώληση 2-3 ποδοσφαιριστών που δεν βρίσκονται στα βασικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Barcelona goalkeeper Jasper Cillessen makes a save during the second half of the team's International Champions Cup soccer match against Real Madrid, Saturday, July 29, 2017, in Miami Gardens, Fla. Barcelona won 3-2. (AP Photo/Lynne Sladky)
Barcelona goalkeeper Jasper Cillessen makes a save during the second half of the team's International Champions Cup soccer match against Real Madrid, Saturday, July 29, 2017, in Miami Gardens, Fla. Barcelona won 3-2. (AP Photo/Lynne Sladky) AP

Ξεκινώντας απ' τη θέση του τερματοφύλακα, υποψήφιος προς παραχώρηση είναι ο Γιάσπερ Σίλεσεν, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια έναντι 13.000.000 ευρώ απ' τον Άγιαξ, αλλά δεν κατάφερε, μέχρι στιγμής, να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του, παραμένοντας στην... σκιά του Μαρκ τερ Στέγκεν. Οι Καταλανοί δεν θα ήταν αρνητικοί στην πώληση του Ολλανδού γκολκίπερ μ' ένα ποσό κοντά στα 10.000.000 ευρώ. Κατά το παρελθόν, ενδιαφέρον για τον Σίλεσεν έχουν δείξει ομάδες απ' την Premier League, οι οποίες δεν αποκλείεται να επιστρέφουν αν μάθουν πως είναι διαθέσιμους.

Επίσης, σημαντικές πιθανότητες αποχώρησης έχουν οι Τόμας Βερμάλεν, Ραφίνια, Αρντά Τουράν και Αντρέ Γκόμες. Ο Βέλγος στόπερ έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς, ο Ραφίνια δεν είναι ικανοποιημένος απ' το χρόνο συμμετοχής, ο Αντρέ Γκόμες είναι πίσω στις επιλογές της μεσαίας γραμμής, ενώ για τον Αρντά ο Βαλβέρδε έχει εισηγηθεί αρνητικά απ' το περασμένο καλοκαίρι. Το πιθανότερο είναι πως ο Τούρκος θα επιστρέψει στην πατρίδα του και τη Γαλατασαράι.

FC Barcelona's Rafinha Alcantara, right, celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Deportivo Coruna at the Camp Nou in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 15, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Rafinha Alcantara, right, celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Deportivo Coruna at the Camp Nou in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 15, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Από εκεί και πέρα, πιθανότητες αποχώρησης, αν και λιγότερες σε σχέση με τους προαναφερθέντες, έχουν κι οι Αλέις Βιδάλ, Λουκά Ντιν, Ντένις Σουάρεθ, Πάκο Αλκάθερ και Χαβιέρ Μαστσεράνο. Για τον Σουάρεθ υπάρχει ενδιαφέρον απ' τη Νάπολι, ενώ σε ό,τι αφορά στον Μαστσεράνο, βρίσκεται απ' το περασμένο καλοκαίρι στο στόχαστρο της Γιουβέντους.

Photo Credits: AP Photo

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ