ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Σουάρες στο "κλαμπ των εκλεκτών"

Ο Σουάρες στο "κλαμπ των εκλεκτών"

Ο Λουίς Σουάρες έγινε ο πέμπτος συνολικά παίκτης που υπογράφει στη Μπαρτσελόνα έχοντας πρώτα κατακτήσει το Χρυσό Παπούτσι και ο 18ος φορ που μετακομίζει στο "Καμπ Νόου" μετά το 1993. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Σε ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ παικτών ανήκει από το απόγευμα της Παρασκευής (11/7) ο Λουίς Σουάρες , καθώς έγινε μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστής που μεταγράφεται στη Μπαρτσελόνα έχοντας ήδη κερδίσει το Χρυσό Παπούτσι.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ουρουγουανός άσος σταμάτησε στα... 31 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην Premier League (μοιράστηκε έτσι τη Χρυσή Μπάλα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε ίδιο αριθμό με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαδέχεται τέσσερις σπουδαίους άσους του παρελθόντος.

Πρώτος που μετακόμισε στο "Καμπ Νόου" έχοντας πάρει το Χρυσό Παπούτσι ήταν ο Χανς Κρανκλ το 1978 (41 γκολ με τη Ραπίντ Βιέννης τη σεζόν 1977-78!), ο οποίος μάλιστα στην πρώτη του χρονιά στη La Liga πέτυχε 29 γκολ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Ισπανία αλλά και τρίτος κορυφαίος σε όλη την Ευρώπη!

Τη σκυτάλη από τον Κρανκλ πήρε ο Χρίστο Στόιτσκοφ τον Ιούλιο του 1990, που πήγε στη Μπαρτσελόνα με "προίκα" τα 38 του γκολ στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, το 2004 ο Χένρικ Λάρσον ντύθηκε στα μπλαουγκράνα μετά τα 35 γκολ του με τη Σέλτικ ενώ ο τελευταίος που πήρε Χρυσό Παπούτσι και κατόπιν μετακόμισε στη "Μπάρτσα" ήταν ο Τιερί Ανρί.

Ο Σουάρες στο "κλαμπ των εκλεκτών"

Ο Γάλλος κατάφερε μάλιστα πριν πάει στη Μπαρτσελόνα (2007) να κερδίσει δύο σερί χρονιές το Χρυσό Παπούτσι ως παίκτης της Άρσεναλ, το 2004 (30 γκολ) και το 2005 (25 γκολ).

Ο Σουάρες γίνεται επίσης ο 7ος Λατινοαμερικανός επιθετικός που μετακομίζει στη Μπαρτσελόνα τις δύο τελευταίες δεκαετίες, με τους προκατόχους του να είναι οι Ρομάριο, Ρονάλντο, Πίτσι, Άντερσον, Σαβιόλα και Μάξι Λόπες.

Συνολικά, με την απόκτησή του η Μπαρτσελόνα φτάνει στον αριθμό "18" όσον αφορά στους επιθετικούς που έχει φέρει στο "Καμπ Νόου" από τη σεζόν 1993-94 μέχρι και σήμερα, ενώ ο Ουρουγουανός θα πάρει τη φανέλα με το Νο 9 που την είχαν φορέσει τα προηγούμενα χρόνια παίκτες όπως οι Ρονάλντο, Άντερσον, Κλάιφερτ, Ετό, Ιμπραχίμοβιτς και Αλέξις Σάντσες.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ