ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μέσι τα έχει 400+1!

Ο Μέσι τα έχει 400+1!

Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φτάνοντας τα 401 γκολ με Μπαρτσελόνα και εθνική Αργεντινής, τα οποία μπορείτε να δείτε όλα συγκεντρωμένα. (VIDEO)

O επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, με τα τέρματα που πέτυχε απέναντι στη Γρανάδα, έφτασε συνολικά τον ασύλληπτο αριθμό των 401 συνολικά, σε "μπλαουγκράνα" και εθνική Αργεντινής.

Από αυτά ο Λιονέλ Μέσι τα 359 τα έχει πετύχει σε συλλογικό επίπεδο (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, Ισπανικό Σούπερ Καπ, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Μουντιάλ Συλλόγων) και τα 48 σε εθνικό επίπεδο (Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα, προκριματικά και φιλικά), σε συνολικά 524 συμμετοχές.

Αναλυτικά, τα 248 (σε 283 συμμετοχές) στην Πριμέρα Ντιβισιόν, τα 29 στο ισπανικό Κύπελλο, 67 στο Champions League, 10 στο ισπανικό Σούπερ Καπ, 1 στο ευρωπαϊκό, 4 σε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 42 με το εθνόσημο της χώρας του στο στήθος.

Και ακόμη πιο αναλυτικά, 331 με το αριστερό, 53 με το δεξί πόδι, 15 με το κεφάλι, 1 με το σώμα και 1 με το στήθος.

Ένας Λιονέλ Μέσι δε θα μπορούσε να μην έχει και τα θύματά του. Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει σημειώσει 21 γκολ, απέναντι στην έτερη ομάδα της Μαδρίτης, Ατλέτικο, 20. Την εστία της Οσασούνα έχει παραβιάσει 19 φορές και αυτή της Σεβίλλης, 18.

Ο Μέσι τα έχει 400+1!

Από τους ποδοσφαιριστές που προπορεύονται στην κατάταξη του αριθμού των γκολ, ο Τιερί Ανρί που έχει 407, ο Ρονάλντο (Φαινόμενο) 414, ο Ραούλ 423 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 429, αλλά όλοι τους τα έχουν πετύχει σε περισσότερες συμμετοχές. Για παράδειγμα ο Πορτογάλος της Ρεάλ Μαδρίτης που είναι το αντίπαλον δέος του, χρειάστηκε 129 περισσότερα παιχνίδια.

Το ενδιαφέρον του Λιονέλ Μέσι στρέφεται στη La Liga, καθώς με τα 248 τέρματα που έχει πετύχει, πλέον υπολείπεται κατά τρία από τον Τέλμο Θάρα που είχε πετύχει 251.

"Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να πετύχω τόσα κατορθώματα στην καριέρα μου. Ευχαριστώ όλους για τα συγχαρητήρια, για τα 400 γκολ με την Μπαρτσελόνα και την εθνική Αργεντινής. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να ξεπεράσω τους στόχους. Μια αγκαλιά σε όλους σας.", ήταν το ευχαριστήριο μήνυμα του Λιονέλ Μέσι από τους προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: mundodeportivo, as

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ