ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο θρίαμβος έφερε ρεκόρ στην Μπαρτσελόνα

Ο θρίαμβος έφερε ρεκόρ στην Μπαρτσελόνα

Εκτός από μία αξιομνημόνευτη ανατροπή, η πρόκριση επέφερε ένα μάτσο ρεκόρ στην Μπαρτσελόνα και σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της. Η... μοιραία στατιστική επιτυχία του Νεϊμάρ.

Μαζί με μία ανατροπή που θα μνημονεύεται για πάρα πολλά χρόνια, το 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν και η πρόκριση των Καταλανών στα προημιτελικά του Champions League, επέφερε και ορισμένα φοβερά ρεκόρ, που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζει η προσπέραση του Νεϊμάρ στον... τεχνικό διευθυντή των Παριζιάνων.

Αναλυτικά:

- Η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που ανέτρεψε το 4-0 του πρώτου αγώνα, σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

- Η καταλανική ομάδα είναι η πρώτη που έφτασε τις 300 νίκες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

- Προκρίθηκε στα προημιτελικά για δέκατη διαδοχική σεζόν, πράγμα το οποίο δεν έχει πετύχει καμία άλλη.

- Ο Νεϊμάρ πέρασε στην τρίτη θέση της λίστας με τους σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο Champions League, αφού ξεπέρασε τον νυν τεχνικό διευθυντή της Παρί Σεν Ζερμέν (!) και πρώην ποδοσφαιριστή των "μπλαουγκράνα" Πάτρικ Κλάιφερτ, φτάνοντας τα 21 γκολ. Μπροστά του στη σχετική κατάταξη είναι οι Ριβάλντο (22) και Μέσι (94).

- Πλέον, ο Λουίς Σουάρες έχει περισσότερα γκολ από τις εμφανίσεις του στο "Camp Nou" με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, 65 τέρματα σε 64 εμφανίσεις. Παράλληλα, είναι ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 4 γκολ απέναντι στην Παρί, για τη διοργάνωση του Champions League.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ