ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Σουάρες παραλαμβάνει το "Χρυσό παπούτσι"

Ο Σουάρες παραλαμβάνει το "Χρυσό παπούτσι"

Την Πέμπτη (20/10) θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του "Χρυσού Παπουτσιού" στον Λουίς Σουάρες για τη σεζόν 2015/16.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός πέτυχε συνολικά την περσινή σεζόν 40 γκολ και κατέκτησε την πρώτη θέση για δεύτερη φορά στην καριέρα του (η πρώτη ήταν τη σεζόν 2013/14 με τη φανέλα της Λίβερπουλ).

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πέτυχε 38 τέρματα, τερμάτισε όμως 6ος, καθώς τα τέρματα στη Γαλλία πολλαπλασιάζονται με το 1.5, όχι με το 2, όπως σε Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία και Πορτογαλία.

Για 4η φορά κατακτά Ουρουγουανός τον εν λόγω τίτλο. Μάλιστα, όλες σημειώνονται απ΄το 2005 και μετά. Τις σεζόν 2004-05 και 2008-09 ο Ντιέγκο Φορλάν είχε κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο με τον Σουάρες να ακολουθεί τις σεζόν 2013-14, όταν μοιράστηκε τον τίτλο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και 2015-16.Τέσσερις κατακτήσεις έχουν Ολλανδία, Ρουμανία κι Αργεντινή. Πρωτοπόρος στη σχετική λίστα είναι η Πορτογαλία, η οποία μετρά οκτώ (!) τίτλους.

Το "Χρυσό Παπούτσι" πηγαίνει σε ποδοσφαιριστή του Ισπανικού πρωταθλήματος για 12η φορά, με την Μπαρτσελόνα να έχει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές (5). Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο "Antigua Fabrica of Estrella Damm", ενώ το βραβείο θα απονεμηθεί απ' τη European Sports Media (ESM), αλλά κι από μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα μεταξύ των οποίων MARCA, A Bola, Kicker κ.α.

Στην εκδήλωση θα παραστούν διοικητικά μέλη της Μπαρτσελόνα, αλλά και συμπαίκτες του Σουάρες.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ