ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μέσι για το νέο του ρόλο επί Βαλβέρδε

FC Barcelona's Lionel Messi reacts after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, March 4, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi reacts after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, March 4, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Κανένα πρόβλημα με την αλλαγή ρόλου υπό τις οδηγίες του Βαλβέρδε δεν έχει ο Μέσι, από τη στιγμή που του έχει αποφέρει ήδη 32 γκολ σε 41 παιχνίδια. Τι είπε ο Αργεντίνος όταν ρωτήθηκε σχετικά. (video)

Απόλυτα εξοικειωμένος με τον τρόπο που αγωνίζεται φέτος κάτω από τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε εμφανίζεται ο Λιονέλ Μέσι, έστω και αν ο ρόλος του είναι διαφορετικός από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ισπανός τεχνικός τοποθετεί τον Αργεντίνο σταρ λίγα μέτρα πιο μακριά από την αντίπαλη περιοχή, με στόχο να κινείται στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και να απειλεί πατώντας στο "κουτί" ερχόμενος από την πίσω γραμμή.

Ο Μέσι σε 41 παιχνίδια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μετράει ήδη 32 γκολ (και 16 ασίστ) με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και ο ενθουσιασμός με τον οποίο απάντησε σε σχετική ερώτηση, δείχνει ξεκάθαρα ότι συμφωνεί με αυτή την επιλογή του προπονητή του:

"Τον τελευταίο χρόνο έχω μετακινηθεί λίγο μέτρα πιο έξω από την αντίπαλη περιοχή και έρχομαι από πίσω για να επιτεθώ στο "κουτί", συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια που έπαιζα πιο μπροστά.

Έχει γίνει αυτή η αλλαγή θέσης αλλά πάντα με το σκεπτικό να συνεχίσω να πετυχαίνω γκολ, όπως και συμβαίνει", τόνισε αρχικά ο Αργεντίνος για το νέο του ρόλο υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε και στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις αναμνήσεις του από το Champions League.

"Πάντα λέω ότι θυμάμαι σημαντικά τέρματα, όπως αυτά σε τελικούς Champions League ή στα ημιτελικά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις στη διοργάνωση, που πραγματικά μου αρέσει και ευχαριστιέμαι να αγωνίζομαι.

Το πρώτο μου παιχνίδι στο Champions League ήταν κόντρα στην Σαχτάρ, σε ένα ματς που έπαιξαν πολλά παιδιά από την β' ομάδα της Μπαρτσελόνα, αφού είχαμε ήδη προκριθεί στον επόμενο γύρο. Χάσαμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα αλλά το συναίσθημα του να κάνεις ντεμπούτο σε αυτή τη διοργάνωση ήταν σπουδαίο".

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ