ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μέσι έφτασε τα 1.000 επίσημα γκολ

Ο Μέσι έφτασε τα 1.000 επίσημα γκολ
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 550 τέρματα με την Μπαρτσελόνα και τα... 1.000 στη ζωή του σε επίσημους αγώνες, με το χατ τρικ που σημείωσε κόντρα στη Λα Κορούνια. Δείτε τα στοιχεία.

Το 41ο χατ τρικ που σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στην αναμέτρηση με αντίπαλο τη Λα Κορούνια, αύξησε τη συνολική συγκομιδή του σε 550 τέρματα.

Ο αρχισκόρερ του συλλόγου χρειάστηκε μόλις 634 αγώνες για να φτάσει σε αυτό το δυσθεώρητο νούμερο, ωστόσο αν συνυπολογιστούν όλα τα γκολ που έχει σημειώσει σε επίσημους αγώνες που έχει δώσει στην καριέρα του, τότε τα τέρματα αυτά... διπλασιάζονται!

Ο 30χρονος επιθετικός, από το 1994 που εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Νιούελς Ολντ Μπόις κι έπαιζε στα πρωταθλήματα κ-7, μέχρι την αναμέτρηση του "Ριαθόρ", έχει αγωνιστεί σε 1.116 επίσημα παιχνίδια κι έχει σκοράρει 1.000 φορές!

Σε επαγγελματικό επίπεδο μετράει 550 γκολ σε επίσημες διοργανώσεις και 34 σε φιλικά της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα, ενώ έχει 6 γκολ με την Μπαρτσελόνα Β και 5 με την Μπαρτσελόνα Γ.

Με τις ομάδες ακαδημιών των "μπλαουγκράνα" έχει σκοράρει 94 φορές σε τέσσερα χρόνια, ενώ τα περισσότερα "άγνωστα" τέρματα τα σημείωσε πίσω στο Ροσάριο, όπου σε 176 αγώνες έχει 234 τέρματα.

Σε όλα αυτά, προστίθενται και τα γκολ που έχει σημειώσει με το εθνόσημο στο στήθος, 14 εξ αυτών με την Αργεντινή κ-20, δύο με την ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής και 61 με την ανδρική ομάδα, της οποίας επίσης είναι αρχισκόρερ.

Φυσικά, ως "κανονικά" τέρματα λογίζονται μόνο εκείνα που σημείωσε με τις τρεις ομάδες της Μπαρτσελόνα σε επίσημες διοργανώσεις και με την αντρική ομάδα της εθνικής Αργεντινής, ωστόσο ακόμα μία φορά οι αριθμοί του Αργεντινού αποτυπώνουν με τον πλέον αποστομωτικό τρόπο το μεγαλείο του.

ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΣΙ

Ο Μέσι έφτασε τα 1.000 επίσημα γκολ

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ